Hrvatski radio

Radio Osijek

Sedamnaestero novooboljelih u Slavoniji

01.08.2020.

14:06

Autor: Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

Foto: - / -

U posljednja 24 sata u pet slavonskih županija 17 je novooboljelih od koronavirusa: 9 u Osječko-baranjskoj županiji, 5 Vukovarsko-srijemskoj i 3 Brodsko-posavskoj županiji. Virovitičko-podravska i Požeško-slavonska danas nemaju novih slučajeva zaraze.

Osječko-baranjska županija
Tijekom posljednja 24 sata Klinički bolnički centar Osijek i Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirali su 135 pristiglih uzoraka, od kojih je devet bilo pozitivno. Riječ je o sedam osoba s područja Ispostave Đakovo te po jednoj s područja Ispostava Osijek i Beli Manastir. U KBC-u Osijek hospitalizirano je 28 osoba  od koji su dvije i dalje na respiratoru. 37 novih kontakata je stavljeno u samoizolaciju te se sveukupno u samoizolaciji na području naše županije nalazi 290 osoba. Policija je samoinicijativno provjeravala osobe u samoizolaciji i kod 46 provjerenih osoba, nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Provjerili su i jednu dojava građana, no i ona se pokazala netočnom. Stožeru Civilne zaštite Osječko-baranjske županije za ovaj je vikend najavljeno 12 događanja na području županije na kojima će prisustvovati više od 100 osoba, a inspektori Civilne zaštite, uz navedene, provjeravat će i druga okupljanja te rad uslužnih djelatnosti. Tijekom posljednja 24 sata napravili su 14 nadzora i nisu utvrdili nepravilnosti.

Vukovarsko-srijemska županija
U Vukovarsko-srijemskoj županiji u protekla 24 sata testirane su 122 osobe, a prema podacima pristiglim do 8 sati, 5 je novih pozitivnih osoba na COVID-19: 2 iz Vinkovaca, 2 iz Županje i 1 iz Račinovaca. U samoizolaciji na području županije je 592 osobe. U Županiji je pozitivno 18 zdravstvenih radnika (5 liječnika, 7 medicinskih sestara/tehničara, 4 druga zdravstvena radnika i 2 nezdravstvena radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 27 radnika (7 liječnika, 9 medicinskih sestara/tehničara, 7 drugih zdravstvenih radnika i 4 nezdravstvenih radnika).

Brodsko-posavska županija
U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđene su tri nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 163. Aktivnih slučajeva je 13 od čega su 3 osobe hospitalizirane. Pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije trenutno se nalazi 48 osoba. Sukladno zamolbi epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, Stožer CZ Brodsko-posavske županije obavještava i moli građane koji su dana 29. srpnja 2020. godine (srijeda) bili na misnom slavlju u 18,30 sati u Crkvi Presvetog Trojstva (Velika crkva), da se u narednih 14 dana iz mjere predostrožnosti ponašaju odgovorno, minimiziraju kretanje i veća druženja s drugim osobama te da se, ukoliko osjete bilo kakve respiratorne simptome, odmah jave svom obiteljskom liječniku.

Virovitičko-podravska županija
Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih od COVID-a 19. Do sada dvoje zaraženih se oporavilo, pa je broj aktivnih slučajeva na području županije sedam. U posljednjih 24 sata, testirano je 19 osoba i njihovi rezultati na korona virus bili su negativni, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Od početka epidemije COVID-19, na području Virovitičko-podravske županije, 31 osoba je zaraženo korona virusom. Od toga, sedmero je trenutno aktivno, dvadeset i tri osobe su se oporavile, a jedan muškarac je preminuo.

Požeško-slavonska županija
U Požeško-slavonskoj županiji na testiranju je bilo je 33 uzoraka, a svi uzorci su negativni. Trenutačno je 7 aktivnih slučajeva zaraze korona virusom. Sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 12 osoba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.