Hrvatski radio

Radio Osijek

Šeks: "Nije bilo udruženog zločinačkog pothvata"

30.11.2017.

14:34

Autor: Željka Bačić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vladimir Šeks je u Osijeku predstavio knjigu "Državni udar" I i II za koju kaže kako je njezin sadržaj obrana prvog predsjednika F. Tuđmana i hrvatske politike u BiH 90.-tih, a time i šestorice osuđenih u Haagu.

"Slobodan Praljak je svojim moralnim činom pokazao svu apsurdnost i besmislenost jedne nerazumne presude Haaškog suda"- rekao je Šeks i dodao kako Vlada mora svim silama oboriti bitne dijelove  presude, a posebno dio koji govori da je hrvatski državni vrh 90.-tih godina prokazan kao dio udruženog zločinačkog pothvata. I to se, naglasio je, mora oboriti svim silama. Tema knjige je obrana prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i njegove politike prema BiH. Upozorio je kako su haaškom presudom u udruženi zločinački pothvat,  uz Tuđmana, uključeni i Gojko Šušak, Janko Bobetko, ali i Hrvatska. Herceg- Bosna je, kazao je Vladimir Šeks, bila legalna i legitimna i bila je štit hrvatskoga naroda. Istodobno, ona predstavlja i osudu  svih onih koji su pridonijeli pribijanju Hrvatske na stup srama, u prvom redu bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Njega Šeks proziva kao najodgovornijeg  za donošenje ovakve presude, a na posredan način odgovoran je i za Praljkovu smrt. "Ovo je kraj Haaškog suda, jedan sramotan kraj"- zaključio je Šeks.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.