Hrvatski radio

Radio Osijek

Seligman se vratio zlatom

05.06.2022.

10:17

Autor: HGS

Seligman opet na najvišoj stepenici postolja

Seligman opet na najvišoj stepenici postolja

Foto: Marko Banić / -

Osječanin Robert Seligman osvojio je svoje 18. zlato na nacionalnim prvenstvima nakon što se poslije gotovo godinu dana stanke vratio natjecanjima. Do još jednog je naslova na konju s hvataljkama stigao s ocjenom 13.975 na Prvenstvu Hrvatske u sportskoj gimnastici koje se održava u osječkoj dvorani Gradski vrt u kojoj će se od 9. do 12. lipnja održati još jedno izdanje Svjetskoga kupa.

“Presretan sam i prezadovoljan, jer poslije gotovo godinu dana nenastupanja i stanke zbog kronične upale zglobova i niz drugih situacija koje su mi se dogodile u životu, vratio sam se. Prvi nastup u ozbiljnoj konkurenciji mladih lavova, Matea Žugeca koji je prošli vikend osvojio srebro na Svjetskom kupu u Varni, Marka Samboleca, pa Liama Rabića koji je bio u finalu Varne, našeg reprezentativca Jakova Vlaheka i svih ostalih koji su nastupili, pobijediti i to samo za 75 tisućinki… Jako mi je drago. Prvenstvo Hrvatske je u meni uvijek budilo posebne emocije, posebne osjećaje, jer mislim da je jako bitno i kada si najbolji doći i nastupiti na Prvenstvu, jer treba biti primjer mladima, treba podržati ovu djecu kojih je ovdje gotovo 550 iz 38 klubova. Biti im primjer, biti im uzor, povući ih prema naprijed i na kraju krajeva hrvatsku gimnastiku smjestiti tamo gdje joj je mjesto, a to je da smo već 15-ak godina među najtrofejnijim sportovima u Hrvatskoj. Ovo je vježba koju ću još nadograditi za kolovoz kada me čeka Europsko prvenstvo u Münchenu, s ovom vježbom ću sljedećeg tjedna nastupiti na Svjetskom kupu u Osijeku. Ovo je odlična uvertira, ako ovako odvježbam, vjerujem da ću se plasirati u finale i na najbolji mogući način nastupiti u Osijeku posljednji put pred svojom publikom da bi u idućim godinama Mateo Žugec i svi ostali mladi dobili priliku nastupiti u Osijeku i osjetiti tu atmosferu. To nije moj oproštaj od gimnastike, ali kako na Svjetskom kupu na jednoj spravi smiju nastupiti samo dvojica iz jedne zemlje, a meni će ovo biti 12. nastup u Osijeku, prepustit ću svoje mjesto. Mene će čekati Europsko prvenstvo i druga velika natjecanja”, rekao je Seligman.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.