Hrvatski radio

Radio Osijek

Senat Sveučilišta J.J.Strossmayera: protiv nepotizma i sukoba interesa

08.03.2017.

13:21

Autor: Radio Osijek/AB

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Senat osječkog Sveučilišta prihvatio je na posljednjoj sjednici prijedloge Pravilnika o sprečavanju nepotizma i Pravilnika o sukobima interesa. Prihvatili su prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Statuta, kao i prijedloge Pravilnika o raspodjeli financijskih sredstava Studentskog zbora.

"Akademskoj zajednici i široj javnosti zasigurno će najzanimljivija biti informacija da je Senat prihvatio prijedloge Pravilnika o sprečavanju nepotizma na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Pravilnika o sukobima interesa i obveza na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku", kaže se u priopćenju kojim je javnost izvješćena o održavanju sjednice. Osim toga, članovi Senata prihvatili su prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Statuta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, kao i prijedloge Pravilnika o raspodjeli financijskih sredstava Studentskig zbora Sveučilišta u Osijeku za studentske programe te financijskog plana za 2017. godinu Studentskog zbora Sveučilišta u Osijeku. Nadalje, potvrđeno je kako će 37. promocija doktora znanosti na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, biti održana 8. travnja na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Promocija će se održati u dva termina – u 10 i 11.30 sati – a tom prigodom bit će promovirano ukupno 70 doktora znanosti iz različitih područja.

Senat je prihvatio prijedlog o dodjeli počasnog znanstveno-nastavnog zvanja professor emeritus prof. dr. sc. Marcelu Meleru, redovitom profesoru u trajnom zvanju u mirovini Ekonomskog fakulteta u Osijeku, zbog istaknutog znanstvenog, nastavnog i javnog rada kojim je bitno pridonio razvitku znanosti Republike Hrvatske, posebice u znanstvenom području Društvenih znanosti, znanstvenom polju ekonomije, znanstvenoj grani marketing te unaprijedio znanstveno-nastavnu djelatnost Ekonomskog fakulteta i Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.  Između ostaloga potvrđen je i izbor četvero sveučilišnih nastavnika u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora. To su: izv.prof. dr. sc. Svjetlana Marić iz znanstvenog područja Biomedicine i zdravstva, znanstvenog polja temeljne medicinske znanosti na Katedri za medicinsku biologiju i genetiku na Medicinskom fakultetu (prvi izbor); prof. dr. sc. Loretana Farkaš iz znanstvenog područja Humanističkih znanosti, znanstvenog polja filologija, znanstvene grane kroatistika na Filozofskom fakultetu Osijek (trajno zvanje); prof. dr. sc. Vlasta Rišner iz znanstvenog područja Humanističkih znanosti, znanstvenog polja filologija, znanstvene grane kroatistika na Filozofskom fakultetu Osijek (trajno zvanje) te prof. dr. sc. Zlatko Miliša iz znanstvenog područja Društvenih znanosti, znanstvenog polja pedagogija, znanstvene grane opća pedagogija na Filozofskom fakultetu Osijek (trajno zvanje).  

            

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.