Hrvatski radio

Radio Osijek

Šesnaest novozaraženih u najistočnijim županijama

16.08.2020.

09:28

Autor: Davor Lončarić

Šesnaest novozaraženih u najistočnijim županijama

Šesnaest novozaraženih u najistočnijim županijama

Foto: - / -

Prema podacima županijskih Stožera civilne zaštite u Osječko-baranjskoj županiji šest je novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je deset slučajeva otkrivenp u susjednoj, Vukovarsko-srijemskoj županiji.

U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije provedeno je testiranje 145 uzoraka od kojih su šest bili pozitivni na koronavirus. Svi novooboljeli su iz Osijeka, a njihova životna dob je 16, 18, 43, 44, 69 i 70 godina. U Kliničkom bolničkom centru Osijek povećan je broj hospitaliziranih pacijenata. Dan ranije bilo je 25, a sada je 27 od kojih su pet na respiratoru. Mjera samoizolacije određena je za 16 novih kontakata oboljelih, pa su trenutačno u samoizolaciji ukupno 254 osobe. Policija u zadnja 24 sata nije dobila dojave građana o kršenju samoizolacije, a u 22 samoinicijativne provjere sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.
 
U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je 10 novih pozitivnih osoba na COVID-19. Po tri su novozaražee osobe iz Vinkovaca i Županje, a po jedna iz Otoka, Cerne, Bogdanovaca i Privlake. Nema preminulih.
Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 555, od kojih je 389 osoba izliječeno, a ukupno je 7 preminulih osoba. Trenutačno je u županiji 28 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirana je 21 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 6774. U samoizolaciji na području županije je 199 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 13 zdravstvenih radnika (1 liječnik, 5 medicinskih sestara/tehničara, 5 drugih zdravstvenih radnika i 2 nezdravstvena radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 15 radnika (1 liječnik, 10 medicinskih sestara/tehničara i 4 druga zdravstvena radnika).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.