Hrvatski radio

Radio Osijek

Šest natječaja Fonda za zaštitu okoliša

08.05.2013.

11:56

Autor: Mirta Milas

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na natječaje koji su otvoreni do 10. lipnja mogu se prijaviti jedinice lokalne i regionalne samouprave, javne ustanove, trgovačka društva, obrtnici, zadruge hrvatskih branitelja i organizacije civilnog društva.

Navedene će natječaje Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirati s 86 000 000 kuna. Javne ustanove te jedinice lokalne i regionalne samouprave od Fonda će moći dobiti bespovratnu financijsku pomoć od 40 do 80% od ukupne investicije, trgovačkim društvima, obrtnicima te drugim pravnim osobama Fond će dodijeljivati zajmove u visini do 1,4 milijun kuna na rok od 5 godina i s odgodom povrata sredstava od 2 godine, a postoji mogućnost i subvencije kamate kredita koji može iznositi 800 000 kuna po projektu. Do 200 000 kuna Fond će odobravati za projekte kojie kandidiraju zadruge hrvatskih branitelja, a isti će iznos moći dobiti i udruge civilnog društva.

Načelnica za energetiku Marija Ščulac Domac istaknula je kako je pet slavonskih županija za različite projekte ukupno od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost već dobilo 540 000 kuna.   

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.