Hrvatski radio

Radio Osijek

Šest novih igračica u Ženskom rukometnom klubu Osijek

27.07.2020.

12:23

Autor: Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: - / -

Pripreme za novu sezonu 2020/2021. godinu počinju večeras, a uprava vjeruje kako će nove iskusne igračice pomoći klubu u ostvarivanju cilja - plasmanu među četiri najbolja hrvatska kluba te plasmanu u polufinale Kupa Europe.

Predsjednik Damir Pećušak istaknuo je kako su posljednih godina značajno napredovali. Prvo su se, pojasnio je, borili za opstanak u ligi, a prošle su godine željeli zadržati stabilnost i plasirati se među prvih sedam. Na kraju su u sezoni koja zbog korone nije završena i bili na sedmom mjestu. U idućoj sezoni 2020./2021. cilj je ostvariti plasman među četiri najbolja kluba te plasman u polufinale KUP-a Europe. "U razdoblju u kojem se nije igralo poradili smo na kadrovskoj strukturi za sljedeću sezonu. Pojačanje su šest novih djevojaka koje iza sebe imaju ozbiljan rad - ili su reprezentativke seniorke u svojim državama ili su juniorske reprezentativke u Hrvatskoj. U igri ostaju i sve dosadašnje djevojke, no s ovih šest novih, na svakoj ćemo poziciji imati dvije igračice. Mislim da će ove godine - zbog velike konkurencije - jako teško biti izboriti poziciju u prvih šesnaest. Vjerujem da ćemo uspjeti u svojem cilju i da će ženski rukomet ponovno biti tamo gdje smo od početka i planirali.    
Prema riječima sportskog direktora Gorana Crnova sezona bi trebala početi 17. ili 26. rujna. "Više je opcija i možda je vjerojatnije da će to biti 17. rujan. Pripreme počinju večeras u 18,00 sati u dvorani "Zrinjevac", gdje će biti i službena prozivka. Cijele će se pripreme i održavati u Osijeku, jer se situacija s COVIDOM 19 malo zakomplicirala, što je utjecalo i na financije. Nema smisla da bilo gdje putujemo u ovakovoj situaciji. Osijek nam može ponuditi sve uvjete za prave pripreme. Najavljujemo puno testnih utakmica, minimalno sedam do deset. Igrat ćemo sa svim ozbiljnijim ekipama, među kojima su i dvije utakmice  s Podravkom. Bila nam je želja da dupliramo sve pozicije, da imamo kvalitetne zamjene, jer će sezona biti isprekidana, duga i naporna. Ne želimo ulaziti u opcije da bude ozlijeđenih igračica, iako na to ne možemo utjecati. Ipak, tu smo napravili korak naprijed. Pridružit će nam se i novi član stručnog stožera, kondicijski trener Hrvoje Vidović  koji će biti zadržen za kondiciju 1. ekipe - seniorki i kadetkinja. Od svih djevojaka očekujemo maksimalni angažman jer je Europa ono što Osijeku treba i želimo Europu dovesti nazad u naš grad. Među šest novih igračica su lLa Pervan iz Vinkovaca na golu, srednja vanjska je Dora Pajić, desna vanjska Nina Milovanović, desno krilo je Ema Barbir, pivot su naša povratnica Lucija Kumel i Milica Grbavčević iz Crne Gore koja je četiri sezone igrala u Rusiji, a zatim tri u Azerbajdžanu.  "S radošću sam prihvatila potiv ŽRK Osijek i mislim da je to za mene veliki korak. Čula sam da su igračice vrlo ambiciozne i vjerujem da će sve biti u redu".

Galerija
Foto: HRT/Mirta Milas, Foto: -/-
Foto: HRT/Mirta Milas, Foto: -/-Foto: HRT/Mirta Milas, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.