Hrvatski radio

Radio Osijek

Šest novooboljelih u Osječko-baranjskoj županiji

15.07.2020.

11:02

Autor: Radio Osijek/TM

Šest novooboljelih u  Osječko-baranjskoj županiji

Šest novooboljelih u Osječko-baranjskoj županiji

Foto: - / -

Hrvatski zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i Klinički bolnički centar Osijek testirali su tijekom posljednja 24 sata ukupno 228 uzoraka. Šest je bilo pozitivno na koronavirus, tri iz Osijeka, dva iz Našica i jedan s područja Belog Manastira.

Priopćio je to Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije. U Kliničkom bolničkom centru je i dalje hospitalizirano 25 oboljelih, ali je za razliku od jučer, jedan pacijent manje na respiratoru. Ukupno se na uređaju za potpomognuto disanje nalaze tri osobe.
Prve oboljele osobe na području županije evidentirane su 14. ožujka ove godine, a do danas su sveukupno od COVID-a 19 oboljele 492 osobe. Do sada je izliječeno 275 osoba, osam je preminulo, a trenutno je 209 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom.
Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije stavila je u samoizolaciju 16 novih kontakata oboljelih osoba, pa se trenutno u samoizloaciji na području naše županije nalazi 438 osoba.
Policija je provjeravala osobe u samoizolaciji i prema dojavama građana i samoinicijativno. Od dvije dojave jedna se pokazala točnom i to u Tenji. Samoinicijativno su provjerili 90 osoba i nije utvrđeno ni jedno kršenje.
Doznajemo da je zbog toga što je kod jedne osobe iz medicinsko-biokemijskog laboratorija Doma zdravlja u Đakovu prisutan koronavirus, nadležni je epidemiolog ostalim djelatnicima odredio mjeru samoizolacije, tako da je laboratorij jučer bio zatvoren. "
Od danas je osigurana dostupnost zdravstvene zaštite pacijentima te se pretrage za hitne pacijente obavljaju u zgradi Doma zdravlja OBŽ u Đakovu. Zbog samoizolacije djelatnika, uzorci se dostavljaju i obrađuju u medicinsko-biokemijskom laboratoriju Doma zdravlja OBŽ u Belom Manastiru, do isteka mjere samoizolacije", doznajemo iz Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.
Ksenija Zelenić razgovarala je s Ljiljanom Perić predstojnicom Klinike za infektologiju osječkog KBC-a:

prof. Ljiljana Perić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.