Hrvatski radio

Radio Osijek

Sibirski tigar Sayan stigao u osječki ZOO vrt

07.04.2023.

15:18

Autor: HRT Radio Osijek

tigar Sayan

tigar Sayan

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Sedmogodišnji Sayan, sibirski tigar, novi je stanovnik osječkog ZOO vrta. Još se prilagođava novim uvjetima i, za sada, vrijeme uglavnom provodi u unutarnjoj nastambi, a na raspolaganju mu je i vanjska površina 800 četvornih metara.

U Osijeku će imati bolje uvjete nego ih je imao u Zurichu, novinarima su potvrdili voditelj ZOO vrta Nikica Jukić i direktor UNIKOM-a Igor Pandžić. Prije njegova dolaska u Osijek ispunjeni su svi visoki kriteriji EAZA-e (Europsko udruženje zooloških vrtova i akvarija), a pregovori su trajali godinu dana. Direktor UNIKOM-a najavio je da će u osječkom ZOO vrtu biti uređen prostor u kojem će biti i domaće životinje, selo  planiraju završiti do kraja godine. U planu je i uređenje dvije nastambe za makake, a nadaju se i novim stanarima, prošle ih je godine bilo šest, a u ovoj je godini tigar stigao prvi. Poslušajte što su rekli voditelj ZOO vrta Nikica Jukić i direktor UNIKOM-a Igor Pandžić.

N.Jukić i I. Pandžić

N.Jukić i I. Pandžić

N.Jukić i I. Pandžić

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.