Hrvatski radio

Radio Osijek

Silvio Marić:"Dio ugovornih obveza isplaćivan mi je na ruke"

19.09.2023.

12:58

Autor: HRT Radio Osijek

Svjedočenje Silvija Marića

Svjedočenje Silvija Marića

Foto: Vlatko Franjin / HRT Radio Osijek

Na suđenju braći Mamić i ostalim suokrivljenicima na Županijskom sudu u Osijeku na klupu za svjedoke danas je sjeo Silvio Marić, a trebali su svjedočiti još i Niko Kranjčar te Mirko Lulić, međutim njihov nedolazak je opravdan time što nisu na vrijeme dobili pozive suda. 

Bivši igrač Dinama i hrvatski reprezentativac posvjedočio je kako je u nekoliko navrata primao uplate u gotovini za što je potpisivao potvrde o primitku sredstava. Izjavio je kako je jedan od iznosa bio 80 000 eura te da je ovakav način isplate ugovornih obveza dogovorio sa Zdravkom Mamićem, ali koji mu nije pojasnio zašto uplate nisu išle regularnim putem odnosno direktno na račun. Nije bilo previše objašnjavanja zašto i kako, rečeno mi je da to takva procedura i da potpišem potvrdu, rekao je Marić. USKOK-ov Tonči Petković pokazao mu je tri potvrde iz sudskog spisa, a Marić je potvrdio kako su na dvije njegovi potpisi, dok je za treću rekao kako na njoj nije njegov rukopis. Prepoznao je svoj potpis na potvrdi za isplatu navedenih 80.000 eura. Prezentirana mu je i njegova izjava s ispitivanja 2018. u kojoj stoji kako je tada izjavio da je jednu od isplata, u iznosu od 50 000 eura, primio od Zdravka Mamića, ali je danas rekao kako se ne sjeća točno te da to ne može potvrditi. Znam da sam razgovarao s njim o tome, ali ne mogu točno potvrditi da je to bio upravo on. Ne mogu se to sjetiti. Ne kažem da nije bio nego jednostavno ne znam, izjavio je Marić.


Suđenje se nastavlja već idući ponedjeljak kada bi svjedočiti trebali Spomenko Bošnjak , Enes Mešanović, Albino Perak i Arsen Stipanović.


Podsjetimo, uz Zdravka i Zorana Mamića, koji su u bijegu u BiH i kojima se sudi u odsutnosti, optužnicom su obuhvaćeni Zdravkov sin Mario Mamić, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Arthur Vuksan. U optužnici, na skoro 700 stranica, Uskok tereti Zdravka Mamića da je, od prosinca 2004. do prosinca 2015. ostale okrivljenike organizirao u zločinačko udruženje te da su sklapanjem fiktivnih ugovora između Dinama i tvrtki iz Velike Britanije, Švicarske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Svetog Vincenta i Grenadina, Belizea, Hong Konga, Gibraltara i SAD-a te ispostavljanjem računa o plaćanju nepostojećih usluga za transfere igrača, koje je Dinamo plaćao, klub oštetili za više od 144 milijuna kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.