Hrvatski radio

Radio Osijek

Šimić ne odustaje: na potezu je Grad

14.12.2012.

14:56

Autor: Tatjana Mautner

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nezavisni vijećnik Miroslav Šimić i dalje inzistira na tematskoj sjednici Gradskoga vijeća o mjerama za pomoć građanima u legalizaciji bespravno sagrađenih objekata, no za sada nije naišao na potporu osječkog gradonačelnika Krešimira Bubala.

 Na sjednici bi se, prema Šimićevu prijedlogu, donijele odluke koje bi građanima olakšale postupak legalizacije. Stoga je danas održao konferenciju za novinare ispred gradskog poglavarstva i najavio kako postoji mogućnost da prvi put u mandatu ove vlasti sjednica Gradskoga vijeća bude sazvana na temelju zahtjeva trećine vijećnika, no ističe kako ne želi nikakav sukob. U postupku legalizacije bespravno sagrađenih objekata potreban je partnerski odnos i zbog toga bi ipak htio da Bubalo i gradska uprava stanu na stranih svih građana Osijeka. Država je olakšala postupak i sada je na potezu grad, kaže Šimić koji uz ostalo predlaže sniženje komunalnog doprinosa i do 90 posto, ako se uplaćuje jednokratno.

Građane poziva da se pridruže njegovoj inicijativi na facebook grupi Legalizirajmo nekretnine u Osijeku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.