Hrvatski radio

Radio Osijek

Šimić preuzeo Klub zastupnika

28.04.2016.

15:14

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Miroslav Šimić novi je šef Kluba zastupnika Mosta u Hrvatskom saboru, nakon što je dosadašnji predsjednik Ivan Kovačić podnio ostavku na tu dužnost .

"Gospodin Kovačić je rekao da će i dalje podržavati Most jer on je, na kraju krajeva, jedan od osnivača i utemeljitelja nacionalne platforme", izjavio je to Šimić novinarima u Hrvatskom saboru. Kovačić ostaje dio Kluba zastupnika Mosta, samo više ne želi biti njegovim predsjednikom, dodao je. U Klubu su Kovačića, tvrdi Šimić, pokušali odgovoriti od namjere da se povuče s te dužnosti, no treba poštovati njegovu volju. 
Što se tiče glasovanja u Saboru Šimić ističe kako je Most i do sada ostavljao na volju svojim zastupnicima da po pojedinim točkama glasuju drugačije od onog što je na Klubu dogovoreno. "Hoće li se nešto slično događati i u budućnosti ovisi prije svega o gospodinu Kovačiću i ja na to ne mogu niti bih htio utjecati", rekao je Šimić.
Iako Kovačić danas nije viđen u Saboru, Šimić tvrdi kako je jutros bio u Kubu te da je "komunikacija potpuno normalna". Na pitanje što će biti s Vijećem za suradnju, s obzirom da je Kovačić bio jedan od članova, Šimić je kazao kako je i on član Vijeća pa se tu "neće ništa specijalno promijeniti".
Najavio je kako njegov Klub među prvim zadacima ima pokrenuti raspravu o Zakonu o pravima i dužnostima zastupnika, koji je predložio Most.
"To će biti jedna od sljedećih tema o kojoj ću ispred Kluba razgovarati s partnerima, a očekujem da vrlo skoro o tome razgovaramo u sabornici jer je to ne samo od predizborno obećanje Mosta, nego i ono što vjerujem da moramo napraviti. To znači uskladiti primanja saborskih zastupnika s količinom rada koji su uložili u taj posao", rekao je Šimić izrazivši uvjerenje kako će ih u tome podržavati kolege iz Domoljubne koalicije.
Kovačić je početkom tjedna izjavio da, što se njega tiče, dalja suradnja s HDZ-om na nacionalnoj razini nije moguća jer su za čelnika omiškog ogranka te stranke ponovno izabrali Ivana Škaričića, a najviše bure digao je izbor riječi kojima je to izrekao za HRT. "Ako je budućnost HDZ-a, kao što sam već rekao, u starim isluženim kadrovima, onda samo mogu reći: tko vas j...", rekao je doslovce Ivan Kovačić. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.