Hrvatski radio

Radio Osijek

Sindikat hrvatskih učitelja prekida štrajk

30.09.2015.

17:08

Autor: Radio Osijek/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon izjašnjavanja članstva Veliko vijeće Sindikata hrvatskih učitelja objavilo je da prekida štrajk. Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama štrajka do daljnjeg, a zaposleni u znanosti izjašnjavaju se do 18 sati.

"Naš izlazak je dostojanstven jer je za nas štrajk uspio," izjavila je predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem koja se članovima obratila posebnom porukom u kojoj ističe kako su okolini pokazali koliko je učiteljska profesija marginaliziran te koliko su materijalno i statusno degradirani. "Zaustavili smo sustav, ukazali smo društvu na probleme u obrazovanju, pokazali jedinstvo - uspjeli smo", piše Šprem i poručuje: "Nikada nemojte dozvoliti da argumenti poput opadanja broja sudionika u štrajku i ostali negativni komentari  umanje vrijednost onoga što smo pokazali."
Štrajk do daljnjega nastavlja Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama. Predsjednik tog sindikata Branimir Mihalinec želi pregovarati, ali ne više s resornim ministrom, već traži razgovor s ministrom financija i premijerom. Prema riječima Vilima Ribiča danas se profesori na sveučilištima izjašnjavaju jesu li za nastavak štrajka ili ne. Rezultati će biti poznati između 22 i 23 sata, no, kaže Ribič, zaposleni na fakultetima u četvrtak su u štrajku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.