Hrvatski radio

Radio Osijek

Sindikat "Preporod" u Osijeku: "Neizvjesno i povećanje plaće u 2019.godini"

21.09.2018.

14:06

Autor: Radio Osijek

foto: HRT/mp

foto: HRT/mp

Foto: - / -

Ništa od povećane plaće u školama ove godine - poručuje Sindikat zaposlenih u hrvatskom školstvu Preporod. Predsjednik Željko Stipić istaknuo je, govoreći o povećanju osnovice, da "u Vladi još ili ne znaju, ili se prave da ne znaju s kakvim će prijedlogom izići pred sindikate".

"Vezano uz povećanje osnovice u 2019. godini, očito jedinoj povišici o kojoj se u Vladi razmišlja, u Vladi još ili ne znaju ili se prave da ne znaju s kakvim će prijedlogom izaći pred sindikate. Sindikalni podatak o zaostajanju od 18,9 % u Vladi ne priznaju, a sa svojom-zapravo analizom FINE, Vlada zasad pred sindikate ne izlazi" - istaknuo je, među ostalim, predsjednik Sindikat Preporod Željko Stipić na konferenciji za novinstvo u Osijeku. Ocijenio je kako se "teško oteti dojmu da Vlada čini sve kako bi pregovori što kasnije započeli i što više se odužili", te naveo da bi do novog sastanka trebalo doći 18.rujna.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.