Hrvatski radio

Radio Osijek

ŠIOK HVIDRA Osijek – 20 godina sportska perjanica grada i županije

16.12.2016.

12:46

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Športsko invalidski odbojkaški klub HVIDRA Osijek već dva desetljeća niže sjajne rezultate u domaćim i europskim dvoranama. Klub je 12 puta osvajao naslov prvaka države, jednom je bio pobjednik domaćeg kupa, a igrači i uprava se ponose i 4. mjestom u Euro kupu, 2001 godine.

Ove godine je u povodu 20. obljetnice održano prvo izdanje turnira pod nazivom “Crveni fićo ’91”.

Uz domaćina, pobjednika turnira, nastupili su Vukovar, Sisak i reprezentacija Hrvatske, a iz najjače europske lige došao je 17-erostruki prvak BiH, sarajevski SPID, koji je bio i prvak Europe te Sinovi Bosne, trećeplasirana momčad u BiH ligi.

Gradonačelnik Ivan Vrkić danas je članove ŠIOK HVIDRA Osijek nagradio sa 3 tisuće kuna, uz obećanje da će Grad i dalje stajati iza kluba čiji rezultati, kako je rekao gradonačelnik, pokazuju da se radom i zalaganjem može pobijediti i u slučajevima gdje bi se brojni prepustili malodušnosti.

„Zadovoljstvo mi je da vam hendikep nije prepreka. Obećavam vam da ću i slijedeće godine učiniti sve da vam pomognemo da budete još ravnopravniji. Čestitam vam na svim rezultatima. Meni su vaši uspjesi posebno dragi“ – rekao je osječki gradonačelnik Ivan Vrkić.

„I to sve sa jednom nogom, zamislite da imam dvije!“ – našalio se Vilijem Kerep hrvatski reprezentativac u sjedećoj odbojci.

Riječ je, nažalost, o istaknutom hrvatskom sportašu, koji bez obzira što nema nogu, prema rješenju HZMO-a nije invalid!   

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.