Hrvatski radio

Radio Osijek

Šišljagić kandidat za gradonačelnika, Vulin za župana

24.05.2016.

13:10

Autor: Radio Osijek - Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kandidat HDSSB-a za osječkoga gradonačelnika na lokalnim izborima iduće godine bit će sadašnji župan Vladimir Šišljagić, a za osječko-baranjskog župana predsjednik stranke i aktualni dožupan Dragan Vulin.

Glasnogovornik HDSSB-a Karlo Šatvar je, na konferenciji za novinare u sjedištu HDSSB-a u utorak u Osijeku, rekao da je to jednoglasna odluka predsjedništva stranke na sjednici održanoj u ponedjeljak te da HDSSB, s najvećim brojem mandata u sadašnjem sazivu Gradskog vijeća i Županijske skupštine, ima odgovornost prvi predstaviti javnosti svoje kandidate za novog gradonačelnika i župana.
HDSSB-ov kandidat za gradonačelnika Osijeka Vladimir Šišljagić istaknuo je da će svoje sposobnosti, znanje i iskustvo uložiti u obnašanje te časne i odgovorne dužnosti te podsjetio kako je ranije već obnašao dužnost dogradonačelnika, pa mu je poznato funkcioniranje grada i gradskih tvrtki.
Prioritet će mu, kaže, biti zaustavljanje odlaska mladih u inozemstvo što je moguće jedino širenjem proizvodnje i otvaranjem novih radnih mjesta te ulaganjem u gospodarstvo.
Smatra kako je izvršna vlast u Osječko-baranjskoj županiji, kojoj je na čelu, opravdala povjerenje građana budući da je financijski stabilizirana, s nizom pokrenutih projekata i u kriznim vremenima.
Kandidat za Osječko-baranjskog župana Dragan Vulin rekao je da su se već sad odlučili predstaviti javnosti kao kandidati za čelne ljude Osijeka i županije, jer u toj stranci apsolutno nemaju što skrivati.
"Odlučili smo, bez ikakvih skrivenih namjera, iskreno prezentirati ljude, za koje smo sigurni da će te dužnosti obnašati časno. Uvjereni smo da ćemo na lokalnim izborima 2017. biti pobjednici, ne samo u Osijeku i Županiji, već i u nizu drugih jedinica lokalne samouprave", ustvrdio je Vulin.
Dodao je i da HDSSB razgovara s potencijalnim koalicijskim partnerima s kojima namjerava stvoriti zajedničku platformu, ali o tome će javnost na vrijeme biti obaviještena.
Na novinarski upit žele li s ranim predstavljanjem kandidata personalizirati kampanju i tako zaustaviti pad potpore HDSSB-u, koji je bio vidljiv na parlamentarnim izborima, Vulin je odgovorio da su lokalni izbori potpuno drugačiji od parlamentarnih te da, bez obzira na rezultate ostalih izbora, stranka na lokalnim izborima "uvijek dobiva dvostruko više glasova, nego na parlamentarnim".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.