Hrvatski radio

Radio Osijek

Šišljagić - "Mi već radimo što drugi tek planiraju!"

02.05.2017.

12:30

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sjedištu stranke u Osijeku u deset točaka predstavljen je program stranke, Snaga za Slavoniju i Baranju, za Osječko – baranjsku županiju. Program te stranke se temelji na poljoprivredi, ruralnom razvoju i turizmu, poticanju poduzetništva, malog i srednjeg obrtništva.

„Za razliku od nekih naših političkih konkurenata, ne nudimo iluzije, nego realne programe i projekte, zapravo mi već radimo to što drugi tek planiraju!" – istaknuo je kandidat za župana Osječko – baranjske županije, i aktualni župan Vladimir Šišljagić.

„Mi smo županija koja radi po strogim ISO standardima. To su standardi Europske unije koji se strogo provjeravaju i za koju smo ovih dana obnovili licencu. Osječko – baranjska županija je županija u koju rado dolaze strani investitori i to je pravi pokazatelj“ – rekao je Šišljagić

Šišljagić je podcrtao kako je poljoprivreda temeljna grana gospodarstva Osječko-baranjske županije te kako ima prioritetno mjesto u strategiji i programima razvoja.

„Govore o potporama kroz mjeru 7 Europske unije (temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima), pa mi te mjere već provodimo godinama u našoj županiji. Govore i o Projektu Slavonija, sve ćete to naći u programu Osječko – baranjske županije u posljednjih 8 godina!“ – komentirao je Šišljagić

Regionalni distribucijski centar za voće i povrće za cijelu istočnu Hrvatsku, nastavak ulaganja u sustave navodnjavanja, nastavak izdvajanja za ruralni razvoj te potpora autohtonoj eno i gastro ponudi – samo su neki od ciljeva Šišljagića i Snage Slavonije i Baranje. Kreditiranje poduzetništva i OPG-ova, razvoj mreže cesta, izgradnja škola, školskih dvorana te briga o djeci, umirovljenicima i braniteljima bit će također u fokusu te stranke i kandidata za župana, Šišljagića.

„I zdravstvena skrb te briga o socijalno ugroženima, ulaganje u obrazovanje, bez obzira na sve prepreke središnje vlasti, neizostavni su dio programa Snage Slavonije i Baranje“ – istaknuo je Šišljagić.

„Energetska učinkovitost i ekologija je nešto što se podrazumijeva, i čemu je Osječko – baranjska županija davala veliki pozornost i potporu“ – rekao je Šišljagić, i poručio glasačima da biraju njega i njegovu stranku kako bi nastavili provoditi  programe koje su započeli daleko prije drugih, i koje uspješnije provode od županija u kojima je na vlasti HDZ.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.