Hrvatski radio

Radio Osijek

Sjajna godina za Gimnastičko društvo Osijek-Žito

08.12.2015.

14:57

Autor: Samir Klasiček

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Gimnastičkome društvu Osijek-Žito ne kriju zadovoljstvo ostvarenim u godini u kojoj je klub proslavio 150 godina postojanja. Kako i ne bi kada postižu najbolje rezultate u svojoj povijesti, a kao jedini su kolektiv primili državnu nagradu za sport „Franjo Bučar“.

Crtu su podvukli na svečanoj konferenciji za novinstvo, a izvršni predsjednik Osijek-Žita Vladimir Mađarević podsjetio je da u svojim redovima imaju sudionika Europskog i Svjetskog prvenstva Roberta Seligmana te osvajača Svjetskog kupa i prvoga na svjetskoj rang ljestvici Tomislava Markovića.

Ponosni su i na podmladak koji je na državnim prvenstvima osvojio preko 15 medalja te na uspješnu organizaciju već sedmog Grand Prix Žito Challenge Cupa koji je diljem svijeta pratilo 55 milijuna kućanstava.

No, posebno ih veseli najava izgradnje novog gimnastičkog centra na preko tisuću četvornih metara, čime će se ostvariti višedesetljetna želja i stvoriti neusporedivo bolji uvjeti za treniranje.

Ako je suditi prema današnjim pozdravnim riječima predsjednika Gimnastičkog društva Osijek-Žito Marka Pipunića, gradonačelnika Ivana Vrkića i župana Vladimira Šišljagića, na natječaj za izgradnju novoga centra neće se dugo čekati. Uz već ugledna gimnastička imena, puno će to značiti i za njihove potencijalne nasljednike kojih itekako ima jer je klub mjesto okupljanja preko 350 članova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.