Hrvatski radio

Radio Osijek

Sjećanje na poginule branitelje iz Svetog Roka

16.08.2020.

09:34

Autor: Davor Lončarić

Sjećanje na poginule branitelje iz Svetog Roka

Sjećanje na poginule branitelje iz Svetog Roka

Foto: - / -

Udruga hrvatskih stradalnika Domovinskog rata "Sveti Rok" iz Osijeka obilježila je danas dan svoga zaštitnika misom i sjećanjem na poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu. . . .

Kako je istaknuo predsjednik udruge, Zlatko Bebek, evidentirane su 32 žrtve Domovinskog rata u nekadašnjem mjesnom odboru u središtu Osijeka koji se prostirao između Ilirske, Županijske i Kanižlićeve ulice. Najviše ih je poginulo u šumi Rosinjači početkom prosinca 1991. godine kada je ubijeno šesnaest hrvatskih branitelja. Dodaje kako je zasigurno bilo i više žrtava iz tog dijela grada, a posebice civila koji nisu prijavljeni udruzi. 

Služena je sveta misa za poginule u kapelici Svetoga Roka, a kod spomen-obilježja između Hebrangove i Rokove ulice svijeće su uz molitvu upalili predstavnici Udruge hrvatskih stradalnika Domovinskog rata "Sveti Rok", obiljelji poginulih branitelja, gradskog savjeta za branitelje, preživjelih suboraca te Gradske četvrti Gornji grad. 

Poslušajte izjave Marije Milas, majke poginulog branitelja Davora Milasa te predsjednika udruge Zlatka Bebeka. 

Sveti Rok i Rokovo - Marija Milas i Zlatko Bebek

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.