Hrvatski radio

Radio Osijek

Sjećanje na policajce poginule u obrani Vukovara

13.10.2020.

20:52

Autor: Davor Lončarić

Sjećanje na policajce poginule u obrani Vukovara

Sjećanje na policajce poginule u obrani Vukovara

Foto: - / -

U Marincima je obilježena godišnjica pokušaja proboja za obranu Vukovara u Domovinskom ratu, a u Vukovaru je održan program sjećanja na 97 policajaca koji su poginuli ili nestali braneći taj grad 1991. godine.

Kod spomenika ispred nekadašnje zgrade policije u vukovarskoj Županijskoj ulici upaljeno je i položeno 97 svijeća, po jedna za svakog hrabrog policajca koji je poginuo u tromjesečnoj opsadi Vukovara. Pročitana su njihova imena, a svijeće su oko spomenika složene u obliku srca. Poginulim suborcima iz redova policije poklonili su se prijatelji iz policijskih uprava Varaždinske i Međimurske županije, Antiterorističke jedinice Lučko i Specijalne jedinice policije Policijske uprave brodsko-posavske. Prije programa u Vukovaru, koji je nazvan "Svijeće za naš korak slobodni", predstavnici MUP-a, ATJ Lučko i SJP PU brodsko-posavske odali su počast poginulim policajcima u blizini Marinaca, na mjestu na kojem je pokušan jedan od proboja u opkoljeni Vukovar. 

Poslušajte što su tom prigodom izjavili državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova Irena Petrijevčanin Vuksanović, Franjo Šoljić - predsjednik Koordinacije udruga proistekih iz Domovinskog rata i Ante Ljubić, predsjednik Udruga policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata.

Petrijevčanin Vuksanović, Šoljić i Ljubić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.