Hrvatski radio

Radio Osijek

Sjednica Gradskog vijeća Grada Osijeka

28.06.2022.

13:20

Autor: HRT / Stjepan Filipović

Osijek

Osijek

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Među brojnim pitanjima i prijedlozima vijećnika, Željka Kovačevića zanimao je broj upisane djece u vrtiće, te hoće li Grad Osijek graditi nove? Upisano je 3300 djece u 152 odgojne skupine što je, u odnosu za proteklu godinu, 265 djece više, rješava se 6 domarskih stanova, prilagođavaju se vrtićkim skupinama kako bi tamo mogli adekvatno smjestiti djecu, rekao je gradonačelnik Ivan Radić.


Na vijeću je postavljeno pitanje i o nagrađivanju najboljih maturanata vaučerom za polaganje vozačkog ispita. Među njima ima i onih koji su već samostalno platili vozački. Podjela će biti 30. lipnja u 10 sati na trgu Vatroslava Lisinskog. Grad Osijek će uručiti 50 vaučera za toliko najboljih maturanata. Vrijdnost projekta je 375.000 kuna. Gradonačelnik Radić prihvatio je prijedlog vijećnika Petra Kopunovića Legetina da vaučere učenici ubuduće dobiju na kraju trećeg razreda.

Gradsko vijeće suglasno je da se Grad Osijek kreditno zaduži za kapitalne projekte: razvoj i unaprjeđenje osječke Tvrđe, izgradnju dječjih vrtića u Tenji, Uskim njivama i Cvjetnom naselju te rekonstrukciju i dogradnju vrtića Latica u Gornjem gradu i Sjenčice u iznosu 45 milijuna kuna s rokom otplate 8 godina.

Jednoglasno su usvojena Izvješća o poslovanju trgovačkih društava u vlasništvu ili većinskom vlasništvu Grada Osijeka u 2021. godini.

Rasprava se vodila oko prijedloga Rješenja o imenovanju intendanta Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku za kojega je predložen sadašnji predsjednik Gradskog vijeća Vladimir Ham. Potpredsjednik kazališnog Vijeća Anto Đapić u raspravi je naglasio da sadašnji predsjednik Ham ne mora podnositi ostavku na sadašnju dužnost, jer sadašnja intendantica HNK će to još biti do ljeta sljedeće godine, a tek onda će Vladimir Ham stupiti na novu dužnost. Na kraju je sa 17 glasova "za", 2 glasa "protiv" i 4 "suzdržana", doneseno Rješenje o imenovanju intendanta HNK-a.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.