Hrvatski radio

Radio Osijek

Sjednica Gradskog vijeća Grada Osijeka

08.02.2016.

14:47

Autor: Stjepan Filipović / Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Odgovarajući na pitanje vijećnika Krešimira Bubala što je razlog poništenja natječaja za izgradnju elektrane i kada će biti raspisan novi Vrkić je rekao kako je dobio neslužbenu informaciju da su u pitanju proceduralne pogreške te da će s novom Vladom razgovarati o tome da se investicija spasi.

 Na Bubalovu tvrdnju kako je očito riječ "o predizbornom natječaju" Vrkić je rekao kako o tome da je u pitanju ozbiljna inicijativa, a ne predizborni trik, govori i podatak da je grad za tu investiciju već prihodovao dva milijuna kuna komunalnog doprinosa te kako ne vjeruje da je riječ o predizbornom potezu.
U vezi s upitima vijećnika o privatizaciji Nogometnog kluba Osijek Vrkić je rekao kako smatra da je taj proces u završnici te očekuje da bi u petak mogao biti potpisan ugovor s mađarskim poduzetnikom Lorincom Meszarosem budući da je Gradsko vijeće već odlučilo prodati vlasnički udio grada od 46,6 posto, ali, dodao je, još je potrebno dobiti suglasnost mjerodavnog ministarstva budući da se prodaje više od 25 posto dionica.
 Mislim da smo u završnici procesa, da ćemo, uz pomoć mađarskih ulagača, spasiti klub i gradski brend od likvidacije te otvoriti prostor za nova ulaganja, rekao je Vrkić.
 U vezi s mjerama koje se namjeravaju poduzeti radi sprječavanja mogućeg širenja zika virusa, s obzirom na to da osječko područje obiluje komarcima, gradonačelnik Vrkić je podsjetio kako su na osječkom području prošle godine prvi put primijećeni tigrasti komarci, na što se odmah reagiralo.
 Za idući tjedan najavio je dva stručna skupa na kojima će se analizirati što još treba poduzeti kao mjeru opreza glede mogućeg širenja tog virusa i uništavanja komaraca te kako u tom procesu udružiti grad, prigradska naselja, županiju i državu.
 Ocijenio je kako je posebice važno da se država uključi u tretiranje komaraca na područjima u njezinoj ovlasti, ponajprije u Parku prirode Kopačkome ritu.
 Većinom glasova Gradsko vijeće prihvatilo je Vrkićevo izvješće o radu u drugoj polovici prošle godine. Izvješću su najviše prigovarali vijećniici oporbenoga HDSSB-a navodeći kako, unatoč nekim pomacima, gospodarska slika nije zadovoljavajuća jer mladi napuštaju grad, obrtnici zatvaraju svoje obrte i nema novih kapitalnih projekata, što gradska uprava nije uspjela promijeniti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.