Hrvatski radio

Radio Osijek

Sjednica Skupštine OBŽ

26.01.2023.

13:46

Autor: HRT / Radio Osijek

Skupština OBŽ

Skupština OBŽ

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Vijećnici osječko- baranjske Županijske skupštine, uz pitanja i prijedloge, raspravljali su, među ostalim, o sufinanciranju Turističke zajednice Osječko- baranjske županije za ovu godinu, te o korištenju sredstava osiguranih kroz Proračusku zalihu od 1. listopada do 31. prosinca 2022. godine.


Pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko - baranjske županije Tatjana Turalija naglasila je da je prošle godine, iz Proračuna ostvareno milijun i tristo tisuća kuna za 70 korisnika. Ove godine, sukladno Planu dodjele potpora, sredstva su ista. Za unaprjeđenje i razvoj iznos je 132.722 eura, za manifestacije 23.890 eura i 15.000 eura za autohtonu eno i gastro ponudu.

Odgovarajući na pitanje vijećnice Sanje Bježančević o odlasku liječnika u privatnu praksu, župan Ivan Anušić je odgovorio kako ih Županija ne može zaustaviti. Osobno je imao razgovor s udrugama liječnika obiteljske medicine, specijalistima i onima koji rade u Domu zdravlja koji žele otići u privatnu praksu. Zakon, koji im je to prije onemogućavao je promijenjen i dopušta im odlazak, a mi nemamo način kako ih zadržati i ljudi odlaze, rekao je Anušić.

Na Skupštini se raspravljalo o prijedlozima Zaključaka o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Pravilnika o unutarnjoj sistematizaciji domova za stare i nemoćne osobe u Belom Manastiru, Đakovu i Osijeku. Od 1. listopada do 31. prosinca 2022. nisu korištena sredstva Proračunske zalihe te izvanredni rashodi Proračuna na dan 31. prosinca iznose 2.690.952 kune.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.