Hrvatski radio

Radio Osijek

Sjednica Skupštine Osječko - baranjske županije

20.07.2017.

12:35

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nova srednja škola u Đakovu, besplatna školska prehrana, šema školskog voća, Ulo hladnjača i brojne druge teme našle su se na točki Dnevnog reda pitanja vijećnika .

Radovi na srednjoškolskom igralištu i sportski sadržaji u školi u Đakovu su pri završetku i do početka školske godine će biti gotovi rekao je, odgovarajući na pitanja vijećnika župan Ivan Anušić. Nova srednja škola u Đakovu jedan je od kapitalnih objekata kao i Prva gimnazija u Osijeku i srednja škola u Donjem Miholjcu projekti su koje želimo napraviti i svakako ćemo to učiniti u budućnosti, istaknuo je župan Anušić te je najavio da od 1. siječnja 2018. kreće projekt besplatne školske prehrane za svu djecu u osnovnim školama na području Osječko - baranjske županije.
Želimo projektom osnažiti OPG-ove na području Županije od kojih će se nabavljati sve ono što će djeca konzumirati u školama.
ULO Hladnjača je nešto što ćemo zasigurno ubrzati i koja će već iduće godine biti spremna za izgradnju, rekao je Anušić te je najavio sastanak s gradonačelnikom Vrkićem. Ako Grad ne želi sudjelovati u troškovima izgradnje, Županija će sama izgraditi hladnjaču, naglasio je Anušić.
Župan je dodao kako postoji mogućnost financiranja iz fondova Europske unije u što će se Županija pokušati uključiti kako bi utrošila što manje vlastitih sredstava.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.