Hrvatski radio

Radio Osijek

Sjednica Strukovne grupacije kontinentalnog turizma

18.10.2019.

14:04

Autor: Amoreta Bajto

fotografije Amoreta Bajto

fotografije Amoreta Bajto

Foto: - / -

Značaj kontinentalnog turizma sve je veći što je dokazalo i nedavno održavanje Dana hrvatskog turizma upravo u pet slavonskih županija. Današnja sjednica Strukovne grupacije kontinentalnog turizma bila je prigoda da se predstave dosadašnji rezultati, ali i razmotre planovi za predstojeće razdoblje.

Kako je riječ o izbornoj sjednici, za novog je predsjednika Strukovne grupacije kontinentalnog turizma izabran Marcel Medak, direktor Sunčanih toplice Bizovac, a dužnost zamjenice u sljedećem će razdoblju obnašati Božana Matoš, direktorica tvrtke Ancoris Osijek.

"Turistički i financijski pokazatelji za razdoblje koje je iza nas pokazuju pravi procvat kontinentalnog turizma, a tome je svakako pridonio izbor Slavonije kao destinacije na kojoj se održavaju Dani hrvatskog turizma", rekla je u programu Radio Osijeka stručna suradnica u osječkoj Županijskoj komori, Marija Tapšanji. Dodala je kako, nakon godina iskustva u radu, vjerujemo da sve znamo, no uvijek se pojavljuju novi izazovi i treba se konstantno educirati i učiti na tuđim iskustvima. Grupacija stoga okuplja sve vezane za turističku djelatnost te razmatra daljnje razvojne mogućnosti i potrebe novih ulaganja u kontinentalni turizam.

Posebne su teme sjednice bile vezane za promjene u zakonskoj regulativi koje se odnose na zdravstveni turizam, novi Pravilnik o stručnom ispitu za voditelje poslova u turističkoj agenciji te turističkoj pristojbi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.