Hrvatski radio

Radio Osijek

18:09 / 21.06.2020.

Autor: priopćenje

Sjednicu danas održao i Stožer civilne zaštite Grada Osijeka

foto Radio Osijek, MK

foto Radio Osijek, MK

Foto: - / -

Stožer civilne zaštite Grada Osijeka ponavlja apel: ne okupljajte se u velim grupama, držite socijalnu distancu, koristite zaštitne maske u zatvorenom prostoru i javnom gradskom prijevozu, poštujte naputke vezane uz higijenu ruku i dezinfekciju, postupajte savjesno i primjereno okolnostima.

Prenosimo priopćenje: 

Uslijed naglog popuštanja protuepidemijskih mjera i nekontroliranog otvaranja graničnih prijelaza koje je odobrio Nacionalni stožer civilne zaštite što za posljedicu ima povećanje broja novooboljelih u posljednjih nekoliko dana, kako u cijeloj Republici Hrvatskoj, tako i u Osijeku, na inicijativu načelnika Stožera civilne zaštite Grada Osijeka mr.sc. Borisa Piližote, održana je 8. sjednica u užem sastavu te su doneseni sljedeći zaključci:

• Stožer civilne zaštite Grada Osijeka aktivan je tijekom cijelog trajanja COVID krize te je, kao i danas, spreman u svakom trenutku učiniti sve što je potrebno za sigurnost građana,
• Ne čekajući upute Stožera civilne zaštite RH, Stožer civilne zaštite Grada Osijek održao je sjednicu s ciljem žurnog podizanja razine spremnosti i utvrđivanja mjera uslijed pojave novih pozitivnih novooboljelih slučajeva,
• Temeljem usmenih naputaka Stožera civilne zaštite RH o smanjenju operativnih snaga zbog povoljne epidemiološke situacije krajem svibnja 2020. smanjene su Operativne snage civilne zaštite u provođenju mjera i nadzora u svezi COVID-19,
• Uslijed povratka povećanja pozitivnih novooboljelih slučajeva aktivirat će se dodatne Operativne snage s ciljem praćenja provedbi Odluka Stožera civilne zaštite RH i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo,
• Stožer i Operativne snage su u pripravnosti, pratit će aktualnu situaciju na području Grada Osijeka i okolice te će, u iščekivanju strožih mjera Stožera civilne zaštite RH, redovno izvještavati javnost.

Stoga Stožer civilne zaštite Grada Osijeka ponavlja apel sugrađanima: ne okupljajte se u velim grupama, držite socijalnu distancu, koristite zaštitne maske u zatvorenom prostoru i javnom gradskom prijevozu, poštujte naputke vezane uz higijenu ruku i dezinfekciju, te u svakoj prilici postupajte savjesno i primjereno okolnostima. Neka nas ne zavara ovo relaksiranje mjera i lijepo vrijeme, jer opasnost, očito, još uvijek nije minula.
Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.