Hrvatski radio

Radio Osijek

Škola u prirodi na Staroj Dravi u Josipovcu

05.10.2020.

13:22

Autor: Radio Osjek

Škola u prirodi na Staroj Dravi u Josipovcu

Škola u prirodi na Staroj Dravi u Josipovcu

Foto: - / -

Živo je bilo na izletištu Stara Drava u Josipovcu gdje su djeca iz vrtića sudjelovala u školi u prirodi u sklopu projekta koji je osmišljen radi podizanja svijesti i edukacije o značenju očuvanja i zaštite prirodnih vrijednosti.

Nositelj je projekta „Stara Drava Josipovac” Športsko ribolovni klub „Linjak”, a partneri Dječji vrtići Osijek – Podcentar Josipovac, Osnovna škola Josipovac i Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Osječko-baranjske županije. Na interaktivnoj radionici na otvorenom edukaciju su vodili članovi Udruge studenata biologije „Zoa” koji su djeci govorili o zaštiti i održivom razvoju Drave te o vrstama ptica koje uz nju obitavaju. Članovi josipovačke Udruge „Linjak”, ribočuvar i državni sudac pokazali su im osnove sportskog ribolova. „Projektom se želi educirati djecu i mlade o važnosti zaštite okoliša, osnažiti kapacitet odgojno-obrazovnih ustanova i osvijestiti lokalnu zajednicu o odgovornom gospodarenju otpadom i očuvanju okoliša”, rekao je voditelj projekta Marko Perković.

Pokrovitelj je projekta „Stara Drava Josipovac” Grad Osijek s pet tisuća kuna, a ukupna mu je vrijednost 9 tisuća.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.