Hrvatski radio

Radio Osijek

Školarci tijekom praznika razvijali kreativne vještine

25.02.2023.

16:26

Autor: HRT Radio Osijek

Tjedan kreativnih aktivnosti KC Osijek

Tjedan kreativnih aktivnosti KC Osijek

Foto: Vlatko Franjin / HRT Radio Osijek

Iza nas je Tjedan kreativnih aktivnosti u Kulturnom centru Osijek tijekom kojeg su za školarce održane razne zanimljive radionice kako bi se djecu potaknulo da razvijaju svoju kreativnost. Istovremeno, kao dio kulturne suradnje i razmjene iskustava, održavao se i Tjedan plesa u suradnji s profesionalnim plesnim ansamblom Theatra Pforzheim.


U vrijeme školskih praznika za školarce su tako održane radionice cirkuskih vještina (monocikl-balansiranje-žongliranje), dj-anja, kao i Mala škola videa pod vodstvom iskusnih voditelja. Kako nam je rekao ravnatelj Kulturnog centra Ivan Kristijan Majić radionice su privukle pedesetak školske djece koji su kroz kreativne aktivnosti, druženje i zajednički rad stjecali nove vještine. Među njima smo zaista pronašli i nekoliko talenata, pa smo stoga poveli i razgovore s roditeljima da djecu uključimo u daljnje aktivnosti koje ćemo smisliti kako bi se njihovi potencijali nastavili razvijati, kaže Majić. Novu priliku za razvoj i učenje ovih vještina školarci bi trebali dobiti već tijekom proljetnih praznika kada iz Kulturnog centra planiraju nastaviti s ovim aktivnostima, a plan je i za vrijeme Osječkog ljeta kulture ponuditi, uz redovite sadržaje za djecu, i ovakvu vrstu radionica kako bi rad s mladima i razvoj njihovih potencijala postao kontinuiran, najavio je još Majić.


Završna aktivnost Tjedna plesa u KC Osijek

Završna aktivnost Tjedna plesa u KC Osijek

Foto: Vlatko Franjin / HRT Radio Osijek

Što se tiče Tjedna plesa, danas je održano završno predstavljanje rezultata plesnih radionica i otvoreni sat. Naime, tijekom ovog jedna u Osijeku su gostovali plesači ansambla Theatra Pfozheim koji su kroz plesne radionice plesačima iz Osijeka prenijeli dio svoje metodologije rada, stručnosti i koreografske elemente koje upotrebljavaju u svom umjetničkom radu. Jedan od ciljeva ove suradnje je stvaranje manjeg plesnog ansambla u Osijeku koji bi u idućih godinu dana onda krenuo stvarati suvremeno plesno kazalište čije bi se izvedbe odvijale u novoj koncertnoj dvorani Kulturnog centra Osijek.


Više o ovim zanimljivim aktivnostima i budućim programima i planovima poslušajte u tonskom zapisu:


Ravnatelj Kulturnog centra Osijek Ivan Kristijan Majić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.