Hrvatski radio

Radio Osijek

Škole spremne za uvođenje on-line nastave

12.03.2020.

15:06

Autor: Neven Knežević

hrt.hr

hrt.hr

Foto: - / -

Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je osnovnim i srednjim školama smjernice za organizaciju nastave na daljinu uz pomoć aplikacija, odnosno za uspostavu virtualnih zbornica i razreda. Zasada od ponedjeljka 16.ožujka s on-line nastavom kreću u Istarskoj županiji, a ostali prema potrebi

Škole i druge obrazovne ustanove zatvaraju vrata zbog koronavirusa diljem svijeta. Ta praksa polako se uvodi i u Hrvatskoj. Zbog opasnosti od zaraze koronavirusom od petka, 13.ožujka učenici neće dolaziti u škole, a od ponedjeljka nastava će se izvoditi na daljinu putem informacijsko-komunikacijskog programa Ministarstva znanosti i obrazovanja koje je školama uputilo smjernice za organizaciju nastave na daljinu. "Ne bi trebalo biti nepoznanica s funkcioniranjem sustava. Omogućit ćemo izvođenje nastave i onim učenicima koji kod kuće nemaju računalo", rekla je ravnateljica Ekonomske i  upravne škole u Osijeku Lidija Žaper. Rekla je da su u školi već poduzete potrebne preventivne mjere poput dezinficiranja prostora, te nabava dodatnih sredstava za dezinfekciju ruku. Osim toga istaknula je da su učenici dobro upoznati s koronavirusom, a o tome u školi razgovaraju i sa svojim nastavnicima. 

A da se zasada u toj školi nastava izvodi bez poteškoća dokaz je i održavanje Međužupanijskog natjecanja u kategoriji "Poduzetništvo". Osim škole domaćina sudjelovali su učenici škola ekonomskog smjera iz Vinkovaca, Virovitice, Požege, Slavonskog Broda i Đakova, te kroz praktične zadatke pokazali svoje znanje. 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.