Hrvatski radio

Radio Osijek

Školovanje i prekvalifikacija u sustavu vatrogastva

16.07.2020.

13:39

Autor: Radio Osijek

foto: Vatrogasna zajednica OBŽ

foto: Vatrogasna zajednica OBŽ

Foto: - / -

Vatrogasna zajednica Osječko-baranjske županije uputila je poziv budućim kandidatima za školovanje i prekvalifikaciju u zvanja vatrogasac i vatrogasni tehničar. Najavljeno je i osnivanje Vatrogasne škole područni ured Osijek koja bi svoja vrata trebala otvoriti na jesen.

Informaciju je u programu Radio Osijeka potvrdio i zapovjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Zdravko Cvenić: „Već sada imamo prijavljeno 29 kandidata u Osječko-baranjskoj županiji. Otprilike iste brojke očekujemo i iz ostale četiri slavonske županije, što je i razlog da osim odjeljenja u Zagrebu, Splitu ili Rijeci, područnu školu otvorimo u Osijeku. U tijeku su završni pregovori i izgledno je da će do otvorenja doći na jesen”, rekao je Cvenić i dodao da budući vatrogasci prijavu za školovanje šalju na mail adresu: vz-zup-os.bar@os.t-com.hr .Sve ostale informacije, kao i potrebni uvjeti nalaze na web stranici Središnjeg državnog portala: https://gov.hr/moja-uprava/obrazovanje/srednjoskolski-odgoj-i-obrazovanje/skolovanje-za-zanimanje-vatrogasac-vatrogasni-tehnicar/1881

Cijeli razgovor naše „Leteće ekipe” poslušajte u nastavku

Leteća ekipa Vatrogasci OBŽ

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.