Hrvatski radio

Radio Osijek

12:44 / 24.12.2015.

Autor: Davor Lončarić/HRT

Skuhajte fiš po receptu prvaka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osječka ekipa emisije "Dobro jutro, Hrvatska" doznala je kako pripremiti najbolji riblji paprikaš odnosno fiš koji se tradicionalno jede na Badnjak osobito širom Slavonije i Baranje. . .

Upute i recept je dao najbolji mogući majstor – Ante Dozan, aktulani državni prvak u u kuhanju fiša i to našoj kolegici s Radio Osijeka Ivi Fijali.

Fiš   (riblji paprikaš) za 4 osobe

Sastojci:

     2 kg šarana

     2 veće glavice luka

     3 žlice slatke paprike

     ½ žlice ljute paprike

     2 žlice soli

     1 dl soka od rajčice

     1 dl bijelog vina

Priprema:

Luk izrezati na krupnije komade i skuhati ga (oko 20 min). Nakon toga ga izmiksati. U kotlić staviti izmiksani luk , ribu i sok od rajčice. Vode dodati toliko da prekrije ribu, otprilike 2 prsta iznad ribe. Kada počne kuhati dodati ostale začine. Nakon 15 min kuhanja dodati bijelo vino.

Nakon 20 minuta probati i dodati još soli po potrebi.

Recept Ante Dozana, prvaka 20. hrvatskog natjecanja u kuhanju fiša, 2015.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.