Osječka ekipa emisije "Dobro jutro, Hrvatska" doznala je kako pripremiti najbolji riblji paprikaš odnosno fiš koji se tradicionalno jede na Badnjak osobito širom Slavonije i Baranje. . .
24.12.2015.
12:44
Autor: Davor Lončarić/HRT
Osječka ekipa emisije "Dobro jutro, Hrvatska" doznala je kako pripremiti najbolji riblji paprikaš odnosno fiš koji se tradicionalno jede na Badnjak osobito širom Slavonije i Baranje. . .
Upute i recept je dao najbolji mogući majstor – Ante Dozan, aktulani državni prvak u u kuhanju fiša i to našoj kolegici s Radio Osijeka Ivi Fijali.
Fiš (riblji paprikaš) za 4 osobe
Sastojci:
2 kg šarana
2 veće glavice luka
3 žlice slatke paprike
½ žlice ljute paprike
2 žlice soli
1 dl soka od rajčice
1 dl bijelog vina
Priprema:
Luk izrezati na krupnije komade i skuhati ga (oko 20 min). Nakon toga ga izmiksati. U kotlić staviti izmiksani luk , ribu i sok od rajčice. Vode dodati toliko da prekrije ribu, otprilike 2 prsta iznad ribe. Kada počne kuhati dodati ostale začine. Nakon 15 min kuhanja dodati bijelo vino.
Nakon 20 minuta probati i dodati još soli po potrebi.
Recept Ante Dozana, prvaka 20. hrvatskog natjecanja u kuhanju fiša, 2015.
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora