Hrvatski radio

Radio Osijek

Skup o osnaživanju potencijala za preventivne aktivnosti u zajednici

22.02.2018.

18:34

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

U sklopu 11. Tjedna psihologije na osječkom Filozofskom fakultetu počeo je trodnevni znanstveno stručni skup o osnaživanju potencijala za preventivne aktivnosti u zajednici .

Tradicionalno ga, sedmu godinu za redom, organiziraju Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku i Društvo psihologa Osijek, u suorganizaciji s Hrvatskim psihološkim društvom i Hrvatskom psihološkom komorom.
"Prvih pet skupova bilo je posvećeno pitanjima nasilja, a potom smo odlučili proširiti temu na prevenciji u zajednici koju prepoznaje više struka, ne samo psiholozi . Imamo četiri predavanja među kojima su prof. dr. Josip Janković iz Zagreba, prof. Augustin Molina iz Čilea, doc. Sanja Šimleša s Edukacijsko - rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu. Organizirali smo dvije radionice pet pozvanih aktivnosti i šarolike teme orijentirane na prevenciju u zajednici", istaknula je predsjednica Organizacijskog odbora VII. znanstveno - stručnog skupa "Osnaživanje potencijala za preventivne aktivnosti u zajednici" doc. Ana Jakopec. Skup je namijenjen prvenstveno psiholozima , ali i pedagozima, socijalnim pedagozima, nastavnicima, pravnicima, policajcima i sociolozima. Sažeci priopćenja bit će objavljeni na internetskoj stranici, a zaključci konferencije bit će plasirani u javnost jer je tema prevencije značajna za našu zajednicu, rečeno je na skupu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.