Hrvatski radio

Radio Osijek

21:07 / 01.06.2016.

Autor: Neven Knežević

Skup potpore cjelovitoj kurikularnoj reformi i u Osijeku

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Velik odziv građana skupovima potpore cjelovitoj kurikularnoj reformi u 12 hrvatskih gradova. Oko tri tisuće građana došlo je jučer na osječki trg Svetog Trojstva u Tvrđi. Natpisi „Struka ispred politike“, „Kurikulum mora dalje“, „Hrvatska se voli znanjem“ samo su neke od poruka

 

Središnji zagrebački trg bio je gotovo u cijelosti ispunjen, i pored jake kiše Splićani su se u velikom broju okupili na skupu potpore.

Oko tri tisuće građana došlo je jučer na osječki trg Svetog Trojstva u Tvrđi. Natpisi „Struka ispred politike“, „Kurikulum mora dalje“, „Hrvatska se voli znanjem“ samo su neke od ispisanih poruka u rukama prosvjednika koji su glasnim pljeskom i zviždaljkama davali potporu govornicima. Smatramo kako je Cjelovita kurikularna reforma iskren i pošten pokušaj stvaranja bolje sustava obrazovanja u našoj zemlji, rekla je predstavnica inicijative „Hrvatska može bolje“ Ivana Milas“, a učiteljica Ivana Kovač s pozornice je poručila da bi reforma školstva trebala biti točka oko koje bi se ujedinila sva razjedinjena politička stajališta. Skup je protekao bez političkih istupa, a među okupljenima mogli su se vidjeti predstavnici političkih stranaka, te gradski i županijski čelnici, ali samo kao posjetitelji. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.