Hrvatski radio

Radio Osijek

Skupština osječke podružnice HUP-a

07.12.2022.

14:22

Autor: HRT / Radio Osijek

Skupština

Skupština

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Izbor novog izvršnog odbora, usvajanje izvješća o radu u proteklom trogodišnjem razdoblju, te usvajanje plana i programa rada za naredno trogodišnje razdoblje, bile su teme redovite skupštine osječke podružnice Hrvatske udruge poslodavaca koja je održana u Hotelu Osijek.


U Slavoniji Baranji i Srijemu imamo puno više izazova nego što je u ostatku Hrvatske zbog čega je lošija situacija. Manje je ljudi i uspješnih gospodarskih priča. Želimo biti ovdje više pristuni kako bi dali podršku onima koji rade i razvijaju Slavoniju. Može biti puno bolje i ponosni što ima dobrih primjera, rekao je predsjednik HUP-a Mihael Furjan. Jedan dobar primjer jest da Osijek postaje centar izvrsnosti za IT sektor a nacionalni HUP želi dati podršku kolegama u Slavoniji, a administraciji poručiti da treba slušati puls poduzetnika i ono što je njima potrebno da bi u budućnosti svi zajedno imali bolji razvoj i rast te više posla za sve.

Obrazovni sustav ne odgovara potrebama poduzetnika i ne obrazujemo za ono što je potrebno poslovanju. Prilagođavat ćemo se trenutačnim krizama i problemima, naglasio je direktor osječkog Regionalnog ureda, Ivan Sarić. Veliki broj seminara je posjećen a nedavno je organizirana edukacija za upravljanje EU projektima koja je realizirana u suradnji s Osječko - baranjskom županijom i Ekonomskim fakultetom u Osijeku.

Osim seminara osječki HUP radi na povezivanju sa Sveučilištima kako bi utjecali na promjene studentskog smjera i lakšu zapošljivost na tržištu rada.


Skupština

Skupština

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Mihael Furjan

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.