Hrvatski radio

Radio Osijek

Skupština Osječko-baranjske županije dobila prvu predsjednicu

17.06.2021.

13:10

Autor: Radio Osijek

Skupština Osječko-baranjske županije dobila prvu predsjednicu

Skupština Osječko-baranjske županije dobila prvu predsjednicu

Foto: - / -

U skladu s očekivanjima, s obzirom na stabilnu vladajuću većinu, glatko, brzo i bez rasprave konstituirana je Skupština Osječko-baranjske županije. Jednoglasnom potporom svih 47-ero vijećnika za predsjednicu Skupštine izabrana je HDZ-ova Ivana Bagarić.

HDZ-u i partnerima u vladajućoj većini priključili su Snaga Slavonije i Baranje i HNS, što je u zbroju 31 od 47-ero vijećnika, iako je župan Ivan Anušić neslužbeno naznačio da je većina i brojnija. „Poziciju čini preko 30 vijećnika, ali siguran sam da, kao i u prošlom mandatu, pozicija i opozicija neće praviti razliku između dobrih i kvalitetnih stvari koje radimo”, rekao je župan.

S obzirom na jasan omjer snaga, vladajući i oporba usuglasili su se i jednoglasno izabrali vodstvo skupštine. Dobili smo tako prvu ženu na čelu skupštine - Ivanu Bagarić iz HDZ-a. „To je velika čast, ali i odgovornost. Dužnost ću obavljati odgovorno i pošteno, kao što sam to činila i u radu skupštine u prošlom mandatu”, rekla je Bagarić. Jednoglasnom potporom izabrani su i potpredsjednici – na prijedlog vladajućih Hrvoje Lukačević iz Snage Slavonije i Baranje, a na prijedlog oporbe nezavisni vijećnik s liste Domovinskog pokreta Goran Đanić.

I novi saziv, najavljuje župan, nastavit će radnim tempom prijašnjega pa će se sjednice održavati svaki mjesec. Prva se radna sjednica očekuje u prvoj polovici srpnja, a današnja, konstituirajuća prva je koja je, nakon početka pandemije, održana ponovno u velikoj vijećnici u Županijskoj 4.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.