Hrvatski radio

Radio Osijek

13:42 / 30.05.2017.

Autor: Davor Lončarić

Slavi se Dan Gradske četvrti Jug 2

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jedna od najvećih gradskih četvrti u Osijeku - Jug 2 danas slavi Dan gradske četvrti - 30. svibnja. Program je počeo polaganjem vijenaca i sjećanjem na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve rata, a poslijepodne će biti održana i svečana sjednica Vijeća Gradske četvrti Jug 2.

Cvijeće kod spomen-obilježja na središnjem trgu Juga 2 položila su brojna izaslanstva te gradonačelnik Ivan Vrkić. Počast poginulim braniteljima odali su i članovi udruge Osvrt čije je članica Sofija Majić istaknula kako je proslava počela još u subotu, 27. svibnja danom otvorenih vrata udruga tijekom kojega je organizirano nekoliko natjecanja u kojima su sudjelovali članovi različitih udruga - od invalida rada i umirovljeničkih udruga do udruge Urbani vrtovi. Majić je istaknula kako je Jug 2 dao puno civilnih i braniteljskih žrtava tijekom Domovinskog rata, ali je kao jedan od najvećih dijelova Osijeka i danas mjesto koje je vitalno i uspješno se nosi s uobičajenim problemima.

Večeras će, nakon svečane sjednice Vijeća gradske četvrti, biti održano tradicionalno druženje na bajeru uz bogatu gastronomsku ponudu, vatromet, tamburaše te pjevačko društvo Zrinski.