Hrvatski radio

Radio Osijek

Slavi se Dan Gradske četvrti Jug 2

30.05.2017.

13:42

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jedna od najvećih gradskih četvrti u Osijeku - Jug 2 danas slavi Dan gradske četvrti - 30. svibnja. Program je počeo polaganjem vijenaca i sjećanjem na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve rata, a poslijepodne će biti održana i svečana sjednica Vijeća Gradske četvrti Jug 2.

Cvijeće kod spomen-obilježja na središnjem trgu Juga 2 položila su brojna izaslanstva te gradonačelnik Ivan Vrkić. Počast poginulim braniteljima odali su i članovi udruge Osvrt čije je članica Sofija Majić istaknula kako je proslava počela još u subotu, 27. svibnja danom otvorenih vrata udruga tijekom kojega je organizirano nekoliko natjecanja u kojima su sudjelovali članovi različitih udruga - od invalida rada i umirovljeničkih udruga do udruge Urbani vrtovi. Majić je istaknula kako je Jug 2 dao puno civilnih i braniteljskih žrtava tijekom Domovinskog rata, ali je kao jedan od najvećih dijelova Osijeka i danas mjesto koje je vitalno i uspješno se nosi s uobičajenim problemima.

Večeras će, nakon svečane sjednice Vijeća gradske četvrti, biti održano tradicionalno druženje na bajeru uz bogatu gastronomsku ponudu, vatromet, tamburaše te pjevačko društvo Zrinski.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.