Hrvatski radio

Radio Osijek

Slavina na Sjenjaku

30.07.2015.

10:53

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na inicijativu predsjednika Vijeća Gradske četvrti Novi grad Ivana Karalića, Grad Osijek postavio je na Sjenjaku slavinu s pitkom vodom.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić obišao je danas Sjenjak i nedavno postavljenu javnu slavinu s pitkom vodom uz igralište na Sjenjaku. Grad Osijek ju je postavio na inicijativu predsjednika Vijeća Gradske četvrti Novi grad Ivana Karalića, a namijenjana je, prije svega, djeci i rekreativcima. Prigodom obilaska Sjenjaka gradonačelnik Ivan Vrkić je istaknuo kako nije došao na Sjenjak slikati se sa slavinom i da mu nije cilj na ovakvim malim projektima (vrijednost radova na postavljanju slavine je 30.000 kuna) dobivati jeftine političke bodove:

"Došao sam kako bih pohvalio ovakve projekte jer oni pokazuju dobru suradnju stanovnika jedne gradske četvrti s predsjednikom Gradskoga vijeća, a zatim i predsjednika Gradskoga vijeća sa gradonačelnikom. Ovo je jedan zanimljiv projekt i za takve smo stvari uvijek otvoreni." - rekao je Vrkić.
Predsjednik vijeća Gradske četvrti Novi grad Ivan Karalić istaknuo je kako je svakodnevnim šetnjama u večernjim satima Sjenjakom, kao i razgovorom sa stanovnicima najmnogoljudnije Gradske četvrti Osijeka, uvidjeo potrebu za javnom slavinom koju bi mogli koristiti prije svega djeca i rekreativci koji borave na obližnjem igralištu: "S obzirom na velik broj ljudi koji šeću Sjenjakm s djecom, velikim brojem rekreativaca koji koriste ova igrališta, te preko 5.000 stanovnika Sjenjaka, mislim da će ova slavina biti dobro iskorištena." - rekao je Karalić i pozvao sve stanovnike Sjenjaka da se pridruže akciji u suradnji s udrugom Dokkica, koja će od 1. kolovoza krenuti u sanaciju "amfiteatra" uz robnu kuću, a saniranjem oštećenja i oslikavanjem taj dio Sjenjaka bi trebao dobiti potpuno novi izgled.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.