Hrvatski radio

Radio Osijek

Slavka Pešec: "Hrvatica sam od glave do pete!"

26.05.2020.

16:54

Autor: Marija Petrinović

fotografije: HRT/mp

fotografije: HRT/mp

Foto: - / -

Vinkovčanka Slavka Pešec proslavila je danas 100. rođendan. S buketom cvijeća i prigodnim darom prilikom rođendanskog okupljanja u Gradskoj kavani Aurelia u Vinkovcima slavljenicu je dočekao gradonačelnik Ivan Bosančić.

U Gradsku kavanu slavljenica je stigla u pratnji unuke Maše Pešec. 

"Baka Vjekoslava ima troje djece, četvero unučari i isto toliko praunučadi, a iznimno voli pojesti kolač ili tortu te popiti čašu crnog vina. Uvijek je držala do nas. Čuvala nas i poticala da se školujemo i završimo fakultete i držala do sebe - te je tako i dan danas mišljenja da se kosa ne pere kod kuće nego samo u frizeraju”, ispričala je Maša Pešec, dodajući kako se njezina baka na isti način pripremila za svoj stoti rođendan, koji je sutra.

Zamolila je baku da pred brojnim okupljenim novinarima kaže i svoje djevojačko prezime.

"Rođena sam Jovanovac, Hrvatica od glave do pete" - uzvratila je gospođa Pešec, zahvalivši gradonačelniku na čestitkama i daru - šalu s cvjetnim uzorkom koji posebno voli.

“Drago mi je da su Vinkovci i grad stogodišnjaka. Zdrava smo i dobra sredina u kojoj je moguće doživjeti i ovako visoke godine i to u dobrom zdravlju u kakvom je gospođa Pešec”, kazao je gradonačelnik Bosančić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.