Hrvatski radio

Radio Osijek

Slavlje u stožeru Ivana Vrkića; Ivana Šojat zadovoljna rezultatima

21.05.2017.

20:22

Autor: Amoreta Bajto/HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ivan Vrkić zahvaljuje biračima i smatra da su prepoznali njegov rad u prošlom červorogodišnjem mandatu. Ivana Šojat uspjehom smatra što je HDZ u Osijeku dobio kandidata za drugi krug i nada se podršci birača.

Ivan Vrkić, aktualni osječki gradonačelnik i kandidat grupe birača kojeg podupiru SDP, HNS, HSS i Aktivni nezavisni umirovljenici, izjavio je u nedjelju kako je zadovoljan rezultatima prvih izlaznih anketa, prema kojima je dobio 38,35 posto glasova, te poručio da preostaje još puno posla, jer je ovo tek dobar uvod u drugi izborni krug.
U izjavi medijima Vrkić se zahvalio građanima na iskazanom povjerenju, jer drži kako su svojim glasovima potvrdili ono što je radio u prethodnom četverogodišnjem mandatu, ali želi biti realan i odraditi preostali dio posla, kako bi stekao potpunu uvjerljivost.
Prema izlaznim anketama, na drugom je mjestu s 18,06 posto glasova kandidatkinja HDZ-a Ivana Šojat koja također ističe zadovoljstvo izlaznim anketama, a misli da će postotak njezinih glasova ipak rasti.
Smatra kako su građani glasovanjem za nju pokazali da žele promjenu u Osijeku, a s obzirom da lokalni izbori nisu ideološki, napominje kako u drugom izbornom krugu računa na glasove svih onih koji nisu glasovali za Vrkića u prvom krugu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.