Hrvatski radio

Radio Osijek

Slavonija u Ljubljani i Münchenu

14.04.2015.

14:14

Autor: Marija Petrinović/priop.TZ VSŽ

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Klaster Slavonija u Ljubljani i Münchenu predstavljen u organizaciji Turističke zajednice Vukovarsko – srijemske županije, u suradnji s uredima turističkih zajednica županije Osječko – baranjske, Požeško – slavonske i Virovitičko – podravske uz potporu Hrvatske turističke zajednice

U Ljubljani se u prostoru Predstavništva Hrvatske turističke zajednice na slavonskoj prezentaciji okupilo dvadesetak predstavnika medija i putničkih agencija, a održana je 31. ožujka.

"Turistički klaster Slavonija unazad nekoliko godina realizira redovite promotivne aktivnosti na slovenskom tržištu, a rezultati postaju vidljiviji i konkretniji. To je pokazala i održana prezentacija koju su održale direktorice Turističkih ureda TZ Požeško – slavonske, Maja Jakobović i Vukovarsko – srijemske županije, Rujana Bušić Srpak, a sve nazočne domaćinski je uvodno pozdravio direktor Predstavništva HTZ-a u Ljubljani Goran Blažić. Tijekom prezentacije postavljena su brojna pitanja o ponudi, uvjetima smještaja i mogućnostima dolaska u destinaciju. Sudionici su se uvjerili i kako je jedna od najznačajnijih atraktivnosti Slavonije – enogastronomska ponuda" -priopćila je TZ Vukovarsko-srijemske županije.

 

"Cilj prezentacije Slavonije u Münchenu u petak 10. travnja bilo je promicanje ponude i poticanje organizatora putovanja da uvrste ovu turističku regiju u svoje programe. To je ujedno i jedan od strateških marketinških ciljeva ukupnog hrvatskog turizma. Slavoniju su predstavljale  direktorice županijskih turističkih zajednica: Rujana Bušić Srpak za Vukovarsko-srijemsku, Maja Jakobović za Požeško-slavonsku i Martina Jakelić za Virovitičko-podravsku.  Prije početka prezentacije direktor predstavništva HTZ Njemačka, Romeo Draghicchio pozdravio je sve prisutne i upoznao ih sa novom direktnom avio linijom Munchen – Osijek, avio kompanije Sea Air koja započinje sa svakodnevnim direktnim letovima od 18. svibnja 2015.

Nakon prezentacije uslijedila su brojna pitanja, koja svjedoče o velikom interesu za ovu hrvatsku turističku regiju. Sudionici, njih ukupno četrdeset, među kojima su bili predstavnici relevantnih turoperatora sa područja Münchena i predstavnici medija, imali su priliku degustirati raznovrsne Slavonske gastronomske delicije i vrhunska slavonska vina" - izvijestio je županijski Ured TZ vukovarsko-srijemske.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.