Hrvatski radio

Radio Osijek

"Slavonijo, u jesen si zlatna"

31.08.2022.

12:38

Autor: HRT

-

-

Foto: FCB KUD J. Šošić / HRT - Radio Osijek

Predstavljanjem autorskog CD-a Muške pjevačke skupine Baće i koncertom Tamburaskog sastava Zvona, u Tenji počinje 18. Kulturno - tradicijska manifestacija "Slavonijo, u jesen si zlatna".

KUD Josip Šošić ove godine obilježava 20 godina postojanja, a manifestacija je dvije godine mlađa. Sutrašnji program počinje u 19 sati dječjom smotrom folklora, kaže predsjednik Centra za kulturu Tenja, Josip Mihaljević.

Nastupit će osam kulturno - umjetničkih društava, a djeca će predstaviti ono što su radili cijele godine.

U tamburaškom i pjevačkom tonu nastavljaju i u petak, kada će nastupiti Muške pjevačke skupine Baće i Baje, Ženske pjevačke skupine iz Strizivojne i "Seke" iz Aljmaša te TS Žeteoci i Najbolji hrvatski tamburaši. Od gastro atrakcije organizirana je podjela porcija vola s ražnja.

Posljednjeg dana manifestacije program počinje u 16 sati natjecanjem u kuhanju čobanca te Eko - etno sajmom. Mimohod jahača i KUD-ova je u 18 sati, nastavlja se smotrom folklora i izborom najljepše djevojke u narodnom ruhu, Zabava uz TS Kristali počinje u 20 sati i 30 minuta i trajat će do dugo u noć, najavili su organizatori.

U tonskom prilogu govori Josip Mihaljević u izravnom javljanju u program Radija Osijek.

Josip Mihaljević

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.