Hrvatski radio

Radio Osijek

Slavonske županije - jedna osoba preminula, 19 novozaraženih

31.07.2020.

09:46

Autor: Radio Osijek/TM

Slavonske županije - jedna osoba preminula, 19 novozaraženih

Slavonske županije - jedna osoba preminula, 19 novozaraženih

Foto: - / -

U osječkom KBC-u jedna je osoba preminula, devet je novozaraženih u Osječko-baranjskoj županiji, u Vukovarsko-srijemskoj županiji sedam, u Brodsko-posavskoj tri, dok Virovitičko-podravska i Požeško-slavonska nemaju nove slučajeve zaraze.

Tijekom posljednja 24 sata u KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije analizirano je 226 uzoraka, koji su otkrili devet novih osoba pozitivnih na koronavirus. Petero prebivalište ima na području Baranje i međusobni su kontakti, troje je s područja Đakova, a jedna je osoba s područja Osijeka, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije. U osječkom KBC-u hospitalizirano je 29 oboljelih od koronavirusa, od kojih je dvoje na respiratoru. Tijekom posljednja 24 sata jedna je osoba preminula, 1938. godište i imala je značajne komorbiditete.
Epidemiolozi su u samoizolaciju stavili novih 27 kontakata, pa je trenutno na području županije u samoizolaciji 289 osoba. Policijska uprava osječko-baranjska provjeravala je kršenje samoizolacije prema dojavi za jednu osobu, ali se pokazala neosnovanom. Samoinicijativno su provjerili 37 osoba i utvrdili jedno kršenje mjere samoizolacije i to na području Osijeka.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata sedam je novih osoba pozitivnih na koronavirus - šest je iz Vinkovaca, a jedna iz Ivankova, podaci su Stožera civilne zaštite te županije od 8 sati. Osam osoba je hospitalizirano, dok su 204 na kućnom liječenju. Među njima je i 19 djelatnika iz zdravstvenog sustava (5 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara, 4 druga zdravstvena radnika i 2 nezdravstvena radnika). Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 414, od kojih je 199 osoba izliječeno, a 3 osobe su preminule. U protekla 24 sata testirano je 76 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 5468. 
U samoizolaciji na području županije je 593 osobe. Iz zdravstvenih ustanova u samoizolaciji je 27 djelatnika (7 liječnika, 9 medicinskih sestara/tehničara, 7 drugih zdravstvenih radnika i 4 nezdravstvena radnika).

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđene su tri nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije sada iznosi 160, dok je broj aktivnih slučajeva 12 (2 osobe manje u odnosu na prethodni dan). Hospitalizirane su 3 osobe (1 osoba više u odnosu na prethodni dan). I dalje se smanjuje broj osoba koje su pod mjerom samoizolacije te se trenutno na području Brodsko-posavske županije u samoizolaciji nalazi 49 osoba (19 osoba manje u odnosu na jučer). 
U skladu s odlukom o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika tijekom epidemije covida-19, za sljedeći vikend Županijskom centru 112 prijavljeno je sedam javnih okupljanja s više od 100 sudionika (pet svadbenih svečanosti te po jedan glazbeni i sportski događaj).

Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih. U posljednjih 24 sata testirano je 19 osoba i njihovi rezultati na koronavirus bili su negativni, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite. Od početka epidemije na području te županije 31 osoba je bila zaražena koronavirusom. Sada je aktivno devet slučajeva, dvadeset i jedna osoba se oporavila, a jedan muškarac je preminuo. U samoizolaciji je trenutno 49 osoba.
U Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima 8 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 15 osoba. Ukupno je testirana 3761 osoba. Na posljednjem testiranju bio je 41 uzorak, svi uzorci su bili negativni.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.