Hrvatski radio

Radio Osijek

Slavonske županije pomažu Sisačko-moslavačkoj

30.12.2020.

17:53

Autor: Davor Lončarić

Slavonske županije pomažu Sisačko-moslavačkoj

Slavonske županije pomažu Sisačko-moslavačkoj

Foto: - / -

Pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji prve su poslale Požeško-slavonska i Osječko-baranjska županija. Županije su izdvojile novac iz proračuna, ali i poslale ljude i opremu za pomoć unesrećenima u razornom potresu.

Osječko-baranjska županija uputila je Sisačko-moslavačkoj županiji pomoć od 200 tisuća kuna, objavio je poslijepodne župan Ivan Anušić. Podsjetio je kako su na sisačko i petrinjsko područje jučer otišli brojni pripadnici žurnih službi iz Osječko-baranjske županije- vatrogasci i pripadnici HGSS-a i stavili se na raspolaganje tamošnjoj civilnoj zaštiti. "Uputili smo na to područje pripadnike osječko-baranjske Hrvatske gorske službe spašavanja i ostale interventne i žurne jedinice unutar Civilne zaštite, vatrogasce i pripadnike Crvenog križa, rekao je župan Anušić. 
Dodao je kako će Osječko-baranjska županija uplatiti 200 tisuća kuna pomoći Sisačko-moslavačkoj županiji kako bi ih rasporedili stanovnicima gradova i općina u skladu s potrebama.
Zahvaljujem svim žurnim službama s područja naše županije čiji su pripadnici odmah dragovoljno otišli pomoći stradalima. Također zahvaljujem svim dobrovoljnim darovateljima krvi koji su danas i jučer u redovima čekali u Kliničkome bolničkom centru Osijek kako bi dali krv, kao i svim žiteljima naše županije koji su odmah ponudili pomoć Banovini. Nadam se da je pomoć koja je poslana s istoka Hrvatske pomogla onima kojima je u ovom trenutku najpotrebnija", rekao je župan Anušić.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije odlučio je na sjednici u srijedu  da se  u potresu stradaloj Sisačko-moslavačkoj županiji uplati pomoć od 500 tisuća kuna.
"Dogovorili smo kako će svaka općina uplatiti 30 tisuća kuna, gradovi 50 tisuća kuna, a županija 100 tisuća kuna. U najkraćem vremenu prijateljima u nevolji bit će uplaćeno 500 tisuća kuna, rekao je župan Tomašević.
Nakon čestih upita građana, ravnatelj Crvenoga križa Požege Miroslav Zelenika je rekao kako se pomoć za potresom pogođena područja u Požegi prikuplja na adresi Osječka 12, te u Pakracu u Ulici braće Radića 13. Stožer poziva tvrtke koje izvode građevinske radove, a žele pomoći gradovima stradalima u potresu da se jave Ravnateljstvu civilne zaštite.


Ivan Anušić o pomoći Sisačko-moslavačkoj županiji

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.