Hrvatski radio

Radio Osijek

Slavonski Brod: dvadeset migranata iskočilo iz vlaka

11.01.2016.

12:38

Autor: Radio Osijek/HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izgred na migrantskoj ruti kroz Hrvatsku u Slavonskome Brodu: pri prolasku kroz željeznički kolodvor dvadeset migranata iskočilo je iz vlaka i dalo se u bijeg. Policija ih je brzo pronašla i vratila u Zimski tranzitni centar.

Iz vlaka kojim se prevoze izbjeglice u Slavonskom Brodu iskočilo je danas 20 osoba koje su brzom intervencijom policije uhićene i prepraćene u tranzitni centar.  Intervencijom policije skupina je  uhićena i prepraćena u tranzitni centar za izbjeglice u Slavonskom Brodu, potvrdila je glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nujić.  Prema podacima policije, tijekom bijega izbjeglica na području Slavonskog Brodu nisu zabilježeni nikakvi incidenti. To je drugi pokušaj izbjeglica da napuste službenu rutu prolaska kroz Hrvatsku.  Pri puta, netom  nakon otvaranja tranzitnog centra u Slavonskom Brodu,  jedna skupina preskočila je ogradu centra, policija ih je tada odmah vratila natrag u centar. 

Evo izjava učenika Dominika Imreškovića i profesora Darka Samardžije...

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.