Hrvatski radio

Radio Osijek

Slavonski Brod - jedan novozaraženi

16.04.2020.

11:58

Autor: Radio Osijek//TM

Slavonski Brod - jedan novozaraženi

Slavonski Brod - jedan novozaraženi

Foto: - / -

U posljednja 24 sata broj oboljelih od COVID-a19 na području Brodsko-posavske županije povećan je za jedan, na 20. U Virovitičko-podravskoj županiji novozaraženih nema 15. dan za redom .

Osoba kod koje je potvrđen koronavirus bliski je kontakt već ranije zaražene osobe, stoji u izvješću Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije. 
U karanteni se trenutno nalazi 13 osoba, tako da je Brodsko-posavska županija županija s najviše osoba smještenih u karantenskom objektu. Tijekom prethodna dva dana isporučena je nova količina zaštitne opreme za sedam zdravstvenih ustanova s područja Brodsko-posavske županije (Opće bolnice i Domovi zdravlja u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški, Specijalna bolnica za psihijatriju i palijativnu skrb Sveti Rafael na Strmcu, Zavod za hitnu medicinu BPŽ i Nastavni Zavod za javno zdravstvo BPŽ) kao i za sve ustanove i pružatelje usluga u sustavu socijalne skrbi. Određene količine zaštitne opreme stavljene su na raspolaganje i Javnim vatrogasnim postrojbama Slavonski Brod i Nova Gradiška.
I ribiči u ovoj županiji su dočekali taj trenutak da smiju ponijeti svoje štapove na obale rijeka i rukavce, jer temeljem suglasnosti Stožera civilne zaštite RH, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite danas je donio Odluku o odobravanju rekreativnog ribolova na ribolovnim vodama na području Brodsko-posavske županije.
Virovitičko-podravska županija
U Virovitičko-podravskoj županiji petnaesti dan nema zabilježenih novih zaraza koronavirusom. "Svi uzorci predani u zadnja 24 sata, bili su negativni na COVID 19, a područje naše županije i nadalje bilježi dvoje oboljelih supružnika koji više nemaju simptome bolesti, no još nekoliko dana trebaju biti u samoizolaciji", priopćeno je iz županijskog stožera civilne zaštite. Ukupno je u toj županiji testirano 158 osoba. Policija je na 41 adresi provjeravala osobe koje se nalaze u samoizolaciji i jedna je prekršila mjere koje su joj bile propisane.
Na prometnim punktovima provjereno je nešto više od 3.600 osoba od kojih 12 nije imalo propusnice s kojima mogu napuštati mjesto prebivališta ili boravka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.