Hrvatski radio

Radio Osijek

Slavonski Brod: nastava online u OŠ Bogoslava Šuleka

06.09.2020.

13:38

Autor: HINA/ Radio Osijek/AB

fotografija web stranica škole

fotografija web stranica škole

Foto: - / -

Osnovna škola "Bogoslav Šulek" iz Slavonskoga Broda jedna je od hrvatskih škola u koju u ponedjeljak neće ući učenici, jer je jedna od učiteljica pozitivna na koronavirus, potvrdio je gradonačelnik Slavonskoga Broda Mirko Duspara.

Prvoga dana nove školske godine učenici ove škole odradit će online.
"Preporuka je epidemiologa da se nastava odgodi ili ide online. Učiteljica je bila na nastavničkom vijeću kada su svi učitelji bili ondje, a učiteljica je već tada bila pozitivna. Odlučili smo da škola ide online kako se ne bi gubili dani", rekao je za Hinu gradonačelnik Duspara.
Slavonskobrodska škola ujedno je i jedina koja u Brodsko-posavskoj županiji neće početi s redovnom nastavom u ponedjeljak, ovu informaciju za Hinu je potvrdio načelnik Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije Stjepan Bošnjaković.
Prema njegovim riječima, učenici Osnovne škole "Bogoslav Šulek" nastavu će do 16. rujna pratiti online (model C). Bošnjaković je za Hinu potvrdio i informaciju o proboju zaraze u jedan privatni dom za stare i nemoćne, te da su poduzete sve hitne mjere kako bi se situacija u domu dovela pod kontrolu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.