Hrvatski radio

Radio Osijek

12:32 / 30.11.2021.

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Slavonski Brod: Uhićena šestorica dilera s više od 1,3 kilograma 'speeda'

Foto: PU brodsko-posavska

Foto: PU brodsko-posavska

Foto: - / -

Više od 1,3 kilograma amfetamina, tzv. 'speeda', otkrila je brodsko-posavska policija kod šestorice muškaraca koje sumnjiči da su se udružili kako bi tu drogu i marihuanu nabavljali te prodavali na zagrebačkom području.

Policija je priopćila kako je nakon višemjesečne kriminalističke istrage muškarce u dobi od 35, 40, 41, 46, 53 i 60 godina uhitila i kazneno prijavila zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.
Prvoosumnjičeni 53-godišnjak tereti se da je od početka lipnja do početka listopada ove godine u više navrata kupovao veće količine 'speeda' od 46-godišnjaka i 60-godišnjaka sa područja Zagreba. Zatim je na adresi svoga prebivališta kupljenu drogu miješao s punilima povećavajući joj masu, vagao, pakirao u paketiće i neovlašteno prodavao te je tako najmanje 11 puta marihuanu i amfetamin prodao osobama za razne novčane iznose, dok je 41-godišnjaku najmanje dva puta prodao ukupno 46,28 grama amfetamina.
Nadalje, istragom je utvrđeno da je taj osumnjičeni, od početka lipnja do 25. studenoga, više puta kupovao veće količine 'speeda' od 53-godišnjaka, a od nepoznate osobe marihuanu koju je zatim vagao i pakirao u paketiće, te je tako najmanje 33 puta kupljenu drogu prodavao osobama u raznim količinama i za razne novčane iznose.
Policija je utvrdila i da su 46-godišnjak i 60-godišnjak na području Zagreba u dva navrata, za iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna, prodali 53-godišnjaku 1007 grama 'speeda'.
29. kolovoza policajci su mu oduzeli 503 grama amfetamina, a 1. listopada još 504 grama te droge.
Temeljem naloga županijskih sudova u Slavonskom Brodu i Zagrebu, 25. i 26. studenoga pretraženi su domovi i automobili koje koriste osumnjičeni i tom je prilikom pronađeno i oduzeto 11 grama marihuane (od 41-godišnjaka), te predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela.
Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je i da su 35-godišnjak i 40-godišnjak, od početka lipnja do 24. studenoga, nabavljali veće količine marihuane i amfetamina koje su potom vagali, pakirali i dalje neovlašteno prodavali.
Policija sumnjiči 35-godišnjaka da je u najmanje 39 navrata prodao marihuanu i 'speed' u raznim količinama i za razne novčane iznose, dok je 40-godišnjak marihuanu prodao u najmanje 34 navrata.
Temeljem sudskog naloga, prilikom pretrage prostorija i automobila (24. studenoga) koje koristi 35-godišljak pronađeno je i oduzeto 77 grama marihuane, 246 grama amfetamin, 71 gram bijele praškaste tvari nepoznatog sastava te drugi predmeti koji se dovode u vezu s kaznenim djelom.
Pretragom doma i prostorija koje koristi 40-godišnjak pronađeno je i oduzeto deset grama droge marihuane i drugi predmeti.
Protiv osoba koje su nabavljale drogu podneseno je 16 optužnih prijedloga zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.
Policija je svu šestoricu osumnjičenih uz kaznene prijave predala pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a sudac istrage im je odredio jednomjesečni istražni zatvor te su predani u zatvor u Požegi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.