Hrvatski radio

Radio Osijek

12:49 / 19.06.2020.

Autor: Amoreta Bajto

Slika o sebi: Instagram vs reality

fotografija Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

Foto: - / -

Info centar za mlade osmislio je zanimljivu radionicu "Slika o sebi: Instagram vs reality", a ideja je pojasniti mladima kako uskladiti idealnu, virtualni sliku na društvenim mrežama s onim što u stvarnosti doista jesu.

"Slika o sebi jest način kako opažamo sebe. Svatko ima određenu ideju o samome sebi, ideju koja odgovara na pitanje: Tko sam ja? Pitanja o tome tko sam ja, u čemu sam dobar, što osjećam, kako me drugi doživljavaju, kako sam sebe doživljavam - sve je to od velike važnosti za život svake osobe, pogotovo mlade osobe koja traži sebe i svoje mjesto u svijetu" poruka je voditeljice radionice Sijene Krušić. Smatra kako je veliki pritisak na mlade osobe, ali i izazov modernog vremena za sve generacije, odgovoriti na sve zahtjeve okoline ali i nove, virtualne stvarnosti u kojoj sve više živimo. Osim teorijskog dijela na radionici je bilo moguće kroz zanimljive vježbe saznati više o sebi i o tome što učiniti ukoliko se nastoji " poboljšati svoju sliku o sebi".
"Ovu aktivnost organizira PRONI Centar kroz projekt Regionalni info centar za mlade Osijek financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku", pojašnjava Maja Knežević i kaže kako su se za temu odlučili jer je smatraju iznimno aktualnom.Proni centar radionica

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.