Hrvatski radio

Radio Osijek

Slovenska veleposlanica Smiljana Knez posjetila Osijek

03.10.2016.

14:05

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mogućnosti suradnje osobito u poljoprivredi, turizmu i poduzetništvu bile su teme razgovora osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića i slovenske veleposlanice Smiljane Knez koja je u nastupnom posjetu gradu i županiji.

Mnoge prilike mogao bi otvoriti nastup na  Sajmu obrtništva i poduzetništva u Celju na čijem bi jubilarnom 50-tom sljedeće godine zemlja partner trebala biti Hrvatska. Prekogranična suradnja  je dobra i mnogi projekti se financiraju europskim sredstvima, kaže veleposlanica Knez a treba naći načina i za proširenje suradnje slovenskih tvrtki i gospodarstvenika sa županijama na istoku Hrvatske- složili su se veleposlanica i župan Šišljagić.

Župan zaključuje da kroz porezni sustav, razne olakšice i potpore moramo stvoriti okruženje da bi zainteresirali ne samo slovenske ulagače i investitore nego i inače investitore da dođu ulagati jer gospodarstvenici idu tamo gdje imaju povoljnije uvjete.

Kontinentalni turizam je zanimljiva grana suradnje, istaknuto je , jer na području Osječko-baranjske županije bilježi rast a i u Sloveniji je sve atraktivniji i izvan zimske sezone s obzirom na biciklističke staze, terme i agroturizam.

U osječkom kinu Uraniji večeras počinju 1. Dani slovenskog filma a u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici 3. Dani slovenske književnosti .   

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.