Hrvatski radio

Radio Osijek

Smanjen komunalni doprinos radi lakše legalizacije

16.02.2013.

11:18

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prihvaćena je inicijativa gradskih vijećnika o snižavanju komunalnog doprinosa kako bi se omogućila lakša legalizacija bespravno sagrađenih nekretnina

Tim je povodom nezavisni gradski vijećnik održao konferenciju za novinare i izjavio: "Današnja konferencija za novinare održava se jer želim izraziti zadovoljstvo uspjehom zajedničke suradnje HDZ-a, HNS-a, HSP-a, HSP-a AS, SDP-a te vijećnika Bojana Bodražića, Ante Đapića, Ivana Jakobljevića i Vedrana Novokmeta. Svima navedenima zahvaljujem se na pomoći i suradnji koja je rezultirala snižavanjem komunalnog doprinosa za sve građane grada Osijeka koji žele legalizirati svoje nelegalno sagrađene objekte."

Šimić ističe kako je ovo izniman slučaj u kojem su vijećnici različitih ideoloških svjetonazora sjeli zajedno za stol i pomogli da se donese odluka od iznimne važnosti i koristi za građane i sam grad.

Podsjetio je da je gradska uprava donedavno odbijala prijedloge sniženja komunalnog doprinosa uz tvrdnje da ne žele pomagati bahatim građanima. "Suradnjom navedenih stranaka i vijećnika natjerali smo gradsku upravu da promjeni svoj stav te da za sljedeću sjednicu Gradskog vijeća sami predlože sniženje komunalnog doprinosa", kaže Miroslav Šimić.

Komunalni doprinos snizit će se građanima 50%, a gospodarstvu i poljoprivredi te socijalno ugroženim osobama iznosit će samo 1 kn po m3. Također omogućit će se otplata na 5 godina uz jednu godinu počeka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.